Kan jeg få fibernet?

Fibernet er stabilt, lynhurtigt og fremtidssikkert. Men spørgsmålet er, om du kan få det på din bopæl?
fibernet

Du har sikkert hørt om fibernet før, men du har måske også hørt, at det ikke er alle der er så heldige, at de kan få fibernet på deres bopæl. I denne artikel vil vi skabe overblik over fordelene ved fibernet, og hjælpe dig med at finde ud af, om du er en af de heldige, der kan få det.

Fibernet er blevet et ord alle taler om, men det er kun de færreste der ved, hvad det egentlig er, og hvad det kan. Det vil vi forsøge at gøre dig klogere på. Er det så godt som alle siger? Hvad er fordelene og ulemperne? Der er mange spørgsmål, der trænger sig på, og hos Internetpriser.dk ser vi det som vores mest fornemme opgave at besvare dem.

Hvad er fibernet?

I modsætning til de klassiske metoder for dataoverførsel bruger fibernet ikke elektriske signaler eller metalliske ledninger til at sende data fra A til B. I stedet bruger fibernet en bestemt typer fiber (deraf ordet fibernet), der transmitterer lyssignaler, som overfører data.

Fibernet er kort forklaret en måde at blive koblet til internettet på, som både er ekstremt hurtigt – men også fremtidssikret. Fibernet betyder i virkeligheden fiberoptisk netværk, som er et stort underjordisk netværk af lyslederkabler. Fibernet er nedgravet i jorden i det meste af Danmark, men det er stadig ikke alle steder, man kan få adgang til det.

Fordele ved at få fibernet

Der er noget om snakken, når din nabo praler med hans nye fibernet-løsning. Selvom han måske er irriterende at høre på, så er fibernet kommer for at blive – og det er der en grund til. Fibernet har nemlig mange fordele, hvis man sammenligner det med de traditionelle bredbåndsløsninger.

Fibernet kan nemlig hurtigt overføre en enormt stor mængde af data med meget lidt ventetid (forsinkelser i databehandlingstiden), hvilket gør det til det hurtigste internet på markedet. Al data flyttes over lange afstande uden risiko for nedbrydelser og udefrakommende forstyrrelser.

De generelle fordele ved at få fibernet er:
  • Du får en ekstremt hurtig internetforbindelse
  • Du får en meget stabil internetforbindelse
  • Du får hastighedsgaranti, så du ikke oplever dårligt signal
  • Dit internet er sikret til fremtiden
  • Du kan få telefoni, internet og TV i ét kabel
  • Du vil ikke opleve at spil, film og serier hakker
De få ulemper ved at få fibernet er: 
  • Fibernet er måske ikke tilgængeligt på din bopæl
  • Installering af fibernet kræver nedgravning af kabler på din grund
  • Du skal have opsat en fiberboks inde i din bolig

Læs også: Dårlig internetforbindelse – her er løsningen 

Hvorfor skal jeg have fibernet?

Svaret på spørgsmålet er i virkeligheden meget simpelt. Du skal vælge fibernet, hvis du gerne vil have en lynhurtig, stabil og fremtidssikret internetløsning. Derudover skal du vælge fibernet, fordi det uden sammenligning er den hurtigste internetforbindelse du kan få – og her får du virkelig, hvad du betaler for.

Med fibernet undgår du ganske enkelt hverdagens frustrationer og udfordringer med en langsom og ustabil internetforbindelse, der kan tvinge selv de mest afbalancerede ud af deres gode skind.

Så hvis du er træt af din nuværende internetløsning, så vil vi klart anbefale dig at undersøge mulighederne for at få fibernet.

Seneste indlæg

Anbefal en ny internetudbyder

Send en besked