Hvad er fibernet?

Se om det er en fordel for dig, at vælge fibernet hvis du har muligheden i din husstand.
fibernet

Fibernet er en hurtig og stabil internetkobling. Med den kan du få en hastighed på op til 1.000 Mbit i download og upload. Det betyder altid problemfri forbindelse, uanset hvad du foretager dig på internettet, og hvor mange der er koblet på i husstanden.

Fibernet er et system af forbundne optiske fiberkabler. Kablerne bliver også kaldt lyslederkabler, og der bliver overført data gennem dem. Dataene bliver overført via lys, og overførslen sker med lysets hastighed.

Lyslederkablerne består af glas eller plast. Selvom de er lige så tynde som menneskehår, har de en enorm kapacitet. De bliver brugt til at overføre store mængder data.

For at fiberkablerne fungerer, skal der monteres en fiberboks i hver ende – en fra dit hjem og en fra din internetudbyders hovedstation i nærheden.

Ordet “fibernet” er kendt fra 1993, og det toppede sprogligt i 2008 i sin anvendelse, hvis man ser på Google Trends. Bliv helt opdateret på emnet ved at læse med herunder.  

>> Se om du kan få en fibernet forbindelse.

 

Hvad er forskellen på fibernet og andre typer internet?

Fibernet anses for at være den hurtigste og mest stabil bredbåndsløsning. Andre løsninger foregår via mobilnettet, TV-antennestik og telefonstik.

Internetsignalet fra kabelnet og kobbernet starter også med en fiberforbindelse, men signalet når ikke helt hen til din bolig. Det vil stoppe et stykke fra dit hjem og blive overtaget af anden internetteknologi. Mobilt bredbånd vil ofte blive påvirket i signalet af blandt andet afstanden til sendemasten. 

Fibernet når helt hen til din dør. Med internetkoblingen får du en meget stabil løsning, og hastigheden er konstant, uanset hvad du foretager dig via internettet, og hvor mange i husstanden der bruger det.

 

Hvem skal vælge fibernet?

Fibernet er en god løsning til større husstande, hvor der ofte er flere internetbrugere i gang på samme tid. Her vil I ikke få problemer med internethastigheden.

Internetforbindelsen er for dig, der vil være sikker på altid at have et hurtigt og stabilt internet uanset datamængden. Både uploads, downloads, streaming med videre foregår problemfrit.

 

Hvordan finder jeg det rette fibernet?

Når du skal finde det rette fibernet til hjemmet, kan du have forskellige forhold for øje. Først og fremmest er det altid en god idé at undersøge markedet og finde frem til gode tilbud, der taler til dig. Her hos Internetpriser finder du attraktive tilbud til forskellige behov. Overvej også gerne faktorer som:

 • Område
 • Pris/budget
 • Hastiged
 • Oprettelse
 • Binding

Område
Hvis du ønsker fibernet, er det en god idé at undersøge, om det er muligt på din adresse. Forbindelsen er endnu ikke tilgængelig i alle områder af Danmark. Du kan tjekke det hos din udsete forhandler.

Pris/budget
Prisen skal selvfølgelig matche dit budget. Priserne kan variere afhængigt af blandt andet hastighed og pris for oprettelsen. Hos Internetpriser finder du tilbud til forskellige budgetter, da det skal være muligt for alle at få en hurtigt og stabil internetforbindelse.

Hastighed
Hastigheden angives normalt i Mbit, og med fibernet kan den blive helt op til 1000/s Mbit. Det kan være en fordel med en høj hastighed for en større husstand, eller hvis du ofte sender og henter store mængder data via internettet. For mange er færre Mbit også fuldt tilstrækkeligt. 

Oprettelse
Prisen for oprettelsen kan variere fra tilbud til tilbud, og det er en god idé at være opmærksom på det.

Binding
Bindingsperioden kan være på 0 måneder, men ofte vil den vare omkring et halvt års tid, så du har god mulighed for at teste internetkoblingen i hjemmet.

 

Hvad er fordelene ved fibernet?

Der er gode grunde til at vælge fibernet i hjemmet, og blandt de vigtigste fordele er:

 • En nemmere hverdag
 • Lynhurtig forbindelse til internettet
 • Stabilt net
 • Hurtig streaming
 • Problemfri download og upload
 • Ubegrænset dataforbrug på internettet

Seneste indlæg

Anbefal en ny internetudbyder

Send en besked