Hastighedstest

Prøv hastighedstesten og speed test dit internet

Test din internetforbindelse

 1. Forbind en computer i hjemmet direkte med din router via et RJ45 kabel (alm. netkabel).
 2. Sluk for øvrige enheder i hjemmet der anvender internetforbindelsen.
 3. Afslut øvrige programmer, der kan have indflydelse på internetforbindelsen på den computer der testes fra.
 4. Klik på Begynd på testen ovenover.
 5. Læs mere om resultatet herunder.

Test dit hjemmenetværk (WiFi)

 1. Placer en bærbar computer, tablet eller smartphone med WiFi indenfor en meter fra din WiFi enhed/router.
 2. Sluk for øvrige enheder i hjemmet der anvender internetforbindelsen.
 3. Afslut øvrige programmer, der kan have indflydelse på internetforbindelsen på den enhed der testes fra.
 4. Klik på Begynd på testen ovenover.
 5. Skriv resultatet ned.
 6. Flyt enheden rundt i dit hjem og tag testen igen – se hvordan resultatet ændre sig.
 7. Hvis signalet bliver for dårligt kan du med fordel se hvad du kan gøre for at forstærke dit WiFi signal.
rj45 kabel til internet
wifi enhed

Internet hastighedstest

Denne internet hastighedstest er et online værktøj, der måler din internetforbindelses hastighed. Dette kan være nyttigt for at sikre, at du får den hastighed som du betaler for og for at identificere eventuelle problemer med din internetforbindelse.

Når du anvender ovenstående internet hastighedstest, vil den måle din downloadhastighed (hvor hurtigt du kan hente data fra internettet) og din uploadhastighed (hvor hurtigt du kan sende data til internettet). Testen vil også måle din ping tid, som er den tid, det tager for en dataforespørgsel at rejse fra din computer til en bestemt server og tilbage igen. Dette er også vigtigt hvis man bla. spiller online spil mod andre spillere.

Hastighedstesten måler også om der er jitter, dette angiver om der er forsinkelse af de data pakker der sendes af testen – dette emne forklarer vi mere om længere nede, da det kan have stor indflydelse på kvaliteten af bla. VoIP telefoni. 

Men generelt set kan en internet hastighedstest være nyttig i en række forskellige situationer: Hvis du for eksempel oplever langsomme loadtider på hjemmesider når du browser, eller når du streamer film og de begynder at indlæse og pause afspilningen ofte, i disse tilfælde kan en hastighedstest hjælpe dig med at finde ud af, om problemet er relateret til din internetforbindelse. Det kan også være nyttigt at køre en hastighedstest, hvis du vil sikre dig, at du får den hastighed, du har betalt for hos din internetudbyder.

En internet hastighedstest er et nemt og hurtigt værktøj, der kan hjælpe dig med at identificere eventuelle problemer med din internetforbindelse og sikre, at du får den hastighed, du har betalt for. Det er en god idé at køre en hastighedstest regelmæssigt, så du kan holde øje med din internetforbindelse og sikre, at den fungerer optimalt.

For at sikre det mest præcise resultat ved denne hastighedstest, skal du sørge for at følge instruktionerne øverst på denne side i enten “Test din internetforbindelse” eller “Test dit hjemmenetværk (WiFi)” alt efter om du vil teste forbindelsen fra din bolig til internettet, eller dit lokale trådløse hjemmenetværk som forbinder alle dine enheder i hjemmet til internettet.

 

Hastighedstest på under 40 sekunder

Hastighedstesten tager typisk under 40 sekunder og udover hastigheden, gives der et indblik i kvaliteten af din internetforbindelse. Det er aldrig nok blot at vise download og upload hastigheder, da ping, jitter og packetloss har en stor indflydelse på hvor hurtigt tingene indlæses på dine indheder.

Kig ikke kun på hastigheden

Hastigheden på din internetforbindelse, skal så vidt muligt være i det niveau der er bestilt, men også kvaliteten af signalet skal være i orden, ellers vil man uanset hastigheden, føle at alle enhederne står og venter på at indlæse indholdet.

 

PING: Bør typisk ikke være mere end 10-30 ms – det beskriver hvor hurtigt der går fra man sender en datapakke til en server og den kommer retur i millisekunder.
Afstanden til en server hvor dataen hentes fra, kan også give en højere ping, så i hastighedstesten kan man eventuelt prøve at skifte server i dropdown menuen under Begynd / Go knappen, hvis man oplever en for høj pingtid.

JITTER: Angiver hvor mange af de pings i testen der er succesfulde, er Jitter 0 ms, vil testens mange små tests med datapakker være succesfulde, er der Jitter i form af ms, så vil der have været en variation af dem.

PACKETLOSS: Beskriver hvor mange af de datapakker (pings) der vender retur i hastighedstesten, det er et parametre vi ikke har aktiveret i testen, da vi sjældent bliver ramt af dette problem i Danmark, hvor kvaliteten af internetforbindelserne og udstyret er højt, men hvis der skulle være packetloss, så vil dette give udfald i indholdet fra nettet og fejl.

DOWNLOAD: Hastigheden til din enhed (Hente hastigheden) jo højere et tal jo hurtigere kan du hente data med og dermed undgå ventetider.

UPLOAD: Hastigheden fra din enhed (Sende hastigheden) jo højere et tal jo hurtigere kan du sende data med og dermed undgå at ventetider.

Virker på alle enheder

Internetpriser.dk anvender en af verdens mest populære hastighedstestere kaldet Speedtest der er lavet af firmaet Ookla, det er udført så hastighedstesten virker på tværs af alle enheder såsom iPhone, iPad og øvrige mobile enheder, computere, iMacs og Macbooks eksempelvis.
Det anbefales dog at følge vejledningen til hvordan hastighedstesten bør udføres, da mobile enheder oftest er koblet på nettet via WiFi og dette typisk giver lavere hastigheder, samt højere ping og jitter tider. Man skal dog være opmærksom på at en hastighedstest kan give forskellige resultater på enhederne, fordi de måler via WiFi eller på anden vis udenom internet leverandørens udstyr.

Får jeg det jeg betaler for?

Det er et spørgsmål som rigtigt mange internetkunder stiller sig selv – og derfor har Internetpriser.dk stillet denne guide til rådighed, så hvis du blot følger punkterne og sammenligner med hvilken hastighed der står på din regning og du ellers er tilfreds med det i hverdagen, så er der ingen grund til at skifte internetudbyder.
Der kan dog være en økonomisk fordel i at bruge nogle få sekunder på at sammenligne billigt internet i dit postnummer, for det kræver ikke det store arbejde længere, at få sig en ny internetudbyder og besparelsen kan oftest være over tusinde kroner om året, især hvis der er kampagner fra udbyderne, hvor man også får diverse tjenester såsom Viaplay, HBO, Dplay eller Spotify med i prisen.

Hastighedstesten er gratis

Det er naturligvis gratis at benytte sig af hastighedstesten hos Internetpriser.dk, det er en service vi stiller til rådighed for at hjælpe folk til at få den bedste oplevelse med deres internet, til færrest penge.

Du kan tage testen enten via din computer, tablet eller smartphone. Uanset hvilken enhed du bruger kan du måle om der er noget der ikke stemmer – skal du have den helt præcise måling så følg guiden øverst oppe.

Test dit internet regelmæssigt

Internetmarkedet er i konstant udvikling. Derfor er det er vigtigt, at du regelmæssigt tester din internetforbindelse. Der kommer hele tiden nye, bedre forbindelser og teknologier som betyder, at du med fordel kan skifte din nuværende internforbindelse ud med en nyere og bedre version. Dine digitale behov svinger også meget. Derfor er det en god idé at teste efter om du har den ønsket hastighed, hvis du gerne vil til at streame eller game mere.

Sammenlign internethastigheder og find den bedste løsning for dig

Hos internetpriser.dk gør vi det let for dig at finde ud af om du har en hastighed, der passer med det du betaler for, og om du kan få det billigere.

Når du har fået analyseret din hastighed med vores hastighedstest sammenligner vi din internethastighed med internethastigheder og priser fra andre danske internetudbydere. Du kan dermed hurtigt danne dig et overblik og sammenligne din hastighed og ikke mindst din pris med andre selskaber. Du kan med andre ord finde ud af, om du betaler for meget for en hastighed du kan få billigere hos et andet selskab. Internetpriser.dk er et objektivt sammenligningsværktøj – og derfor kan du stole 100% på, at du får korrekte vurderinger af hastigheder og priser, da alle landsdækkende internetudbydere kan findes i menuen selskaber.

Vi matcher dine behov hos internetpriser.dk

Hos internetpriser.dk sammenligner vi priser og hastigheder fra alle danske internetudbydere. Vi ved godt det er en jungle at finde rundt på det danske internetmarked og derfor hjælper vi dig med at finde den internetforbindelse, som matcher dine behov – uanset om du surfer, er gamer eller den store streamer.

Internetpriser.dk eksisterer således for at servicere dig. Og ved hjælp af vores gennemtestede søgeværktøj får du det bedste overblik over hvilke danske internetudbydere der kan levere internet til der hvor du bor.

Intenetpriser.dk hjælper dig med at søge frit så du nemt finder det internet der passer bedst til dig.

Vi har gjort det nemt for dig at finde den optimale internetløsning, så den matcher dine behov. Vi hjælper med at afdække mulighederne indenfor bredbånd, hvad end det er via telefon – eller antennestik, samt mobilt bredbånd og alle teknologierne hertil såsom USB modem, SIM kort og løsninger til tablets eller hjemmet. Vores søgeværktøj gør det desuden nemt at søge efter den ønskede hastighed og pris, og du kan tilmed oprette en prisagent så du får besked med det samme, når du kan spare penge.

Internetpriser.dk bestræber på at have alle landsdækkende internetselskaber i vores portefølje så du kan få et nøjagtigt indblik i internetmarkedet. Derfor kan du også søge på konkrete selskaber såsom Hiper og Waoo og se hvad de kan tilbyde.

Søger du ny internetleverandør?

Find og sammenlign internet og få hurtigt et overblik over alle internetleverandører.

Anbefal en ny internetudbyder

Send en besked