Find en internetudbyder der passer til dig

Der er et utal af internetudbydere i Danmark og alle leverer et produkt, der minder meget om hinanden. Det kan virke uoverskueligt at finde hoved og hale i hvilket selskab, der passer til dig. For at gøre det så overskueligt som muligt for dig, har vi her samlet alt den information, som du skal bruge om de forskellige internetudbydere så du kan vælge den udbyder, der passer bedst til dig og dine behov.

3 spørgsmål der guider dig hen til den rigtige internetudbyder

Hvordan vælger jeg det rigtige selskab?

Måden du vælger det rigtige selskab på er ved at svare på de 3 nedenstående spørgsmål.

  1. Det første spørgsmål er: Hvilken hastighed du skal bruge? Vi har skrevet en længere guide til hvilken hastighed der passer dig, men i grove træk skal du vælge en højere hastighed jo tungere opgaver, du laver på nettet og jo flere I på nettet.
  2. Det andet spørgsmål er: hvilken udbyder der kan levere hjemme hos dig? Der er 4 forskellige systemer, du kan få leveret internet fra, hvor vi har givet dig en oversigt i næste afsnit over hvilke udbydere, der leverer på de forskellige systemer. Du kan se hvem af dem der kan levere hjemme hos dig, ved at besøge de enkelte selskabers hjemmeside og skrive din adresse i søgefeltet. Herefter vil du kunne få vist i hvilke områder de enkelte selskaber kan levere til.
  3. Det tredje spørgsmål er om du også skal have et TV abonnement sammen med din internetforbindelse? Hvis du gerne vil have internet fra samme udbyder, så kan du nedenfor se, hvilke udbydere der også tilbyder TV.

Når du har svaret på de 3 spørgsmål, så er du klar til at vælge den udbyder, der passer bedst til dig.

Hvordan leverer de forskellige selskaber internet

Der er som nævnt ovenfor 4 forskellige systemer, som du kan vælge at få leveret internet via. De 4 systemer er fibernet, telefonkabler, kabel TV og mobilbredbånd.
For at gøre det let for dig kan du her se hvem der leverer på de forskellige systemer:
Telefonkabler bruges af følgende selskaber: Kviknet, Hiper, Yousee, DLG Tele
Kabel TV leveres af følgende selskaber: Yousee, Stofa, Hiper
Fibernet leveres af følgende selskaber: Altibox, Hiper, Stofa, Waoo, Yousee
Mobilt Bredbånd leveres af følgende selskaber: 3, Call me, CBB Mobil, Fullrate, Oister, Telia, Telenor, Telmore, Yousee.

Hvem ejer hvem?

Udover der er mange internetudbydere på markedet herhjemme, så er mange af disse selskaber ejet af de samme moderselskaber. Nedenfor kan du se, hvilke selskaber, der er ejet af hvem:

TDC: Ejer Yousee, Fullrate, Dansk kabel TV, ComX og Telmore
Telenor: Ejer CBB mobil
Telia: Ejer Call me og 50% af DLG tele (DLG ejer de andre 50%)
3: Ejer Oister
Waoo: Er ejet af flere af de danske energiselskaber, herunder Eniig, Seas NVE, NRGI og Aura. Waoos produkter bliver leveret af de lokale fibernet udbydere
Sydenergi: Ejer Stofa som for nyligt har købt Boxer TV

Så nu er spørgsmålet:
Har det nogen betydning du vælger et datterselskab, eller moderselskabet?
Det korte svar er nej! Det har ikke den store betydning om et selskab er selvejet eller er ejet af et af hovedselskaberne. Datterselskaberne leverer på samme system, som moderselskabet, der ejer dem, så du er sikret den samme forbindelse.

Hvad med de andre selskaber?

De øvrige selskaber som ikke er nævnt ovenfor er selvstændige, og leverer enten kun lokalt på deres egne kabler ellers lejer de sig ind på et af de øvrige selskabers systemer.

Hvilke internetudbydere har også TV?

Hvis det er vigtigt for dig også at have et TV abonnement, så skal du sikre dig, at det selskab du vælger tilbyder TV abonnementer som en del af deres pakkeløsninger.
Du kan i dag få TV via telefonkablerne, kabel TV og fibernet, mens det kun er Telia, der udbyder et TV abonnement sammen med mobil bredbånd.

Følgende udbydere leverer Både TV og internet:
Yousee, DLG Tele leverer TV og internet via via Telefonkabler
Yousee og Stofa leverer TV og internet via deres kabel TV
Altibox, Stofa og Waoo leverer TV og internet via fibernet
Telia leverer TV og internet via mobilt bredbånd

Anbefal en ny internetudbyder

Send en besked