Hvordan forstærker jeg mit Wi-Fi-signal?

Læs hvordan en netværksforstærker kan forbedre dit internetsignal derhjemme
Dårlig WiFi signal

Hvordan forstærker jeg mit Wi-Fi-signal?

Synes du internetforbindelsen halter derhjemme, eller er der særlige rum i boligen, hvor Wi-Fi’en er helt ugidelig? Så kan det være, at du skal investere i en Wi-Fi-forstærker, der kan forlænge rækkevidden på din netværksforbindelse. Det kan drive selv den roligste person til vanvid, hvis internettet ikke spiller.

I denne guide vil vi komme ind på, hvordan en Wi-Fi-forstærker kan være din redningsmand og håb til at få den bedst mulige internetforbindelse i dit hjem. Du vil alt i alt få svaret på, hvad en forstærker er, dens mange fordele, og hvilken du skal vælge. 

 

Før du køber en Wi-Fi-forstærker 

Selvom indlægget her omhandler Wi-Fi-forstærkere, er der stadig nogle tips, du kan afprøve, inden du rent faktisk gør et køb, der ikke nødvendigvis er en billig løsning heller. Det kan fx være placering af routeren, hvor mange der bruger netværket, for gammelt trådløst udstyr samt valg af nettype. Du kan læse meget mere om, hvad du kan gøre i vores guide, så du kan få løsningen på dårlig internetforbindelse

Derudover vil vi anbefale at tjekke din internethastighed først, så du er sikker på, at du egentlig får det, du har betalt for. Hvis ikke, så kan det være din udbyder, du skal hive fat i, for så ligger problemet hos dem. 

 

Hvad er en Wi-Fi-forstærker?

Med en Wi-Fi-forstærker forbedrer du det Wi-Fi-signal, din router udsender, så du netop opnår en bedre internetforbindelse. Den forstærker dit allerede eksisterende Wi-Fi-signal ved at modtage signalet fra din router og gentage det, så det kommer længere ud i krogene af dit hjem. 

Selvom Wi-Fi-forstærker er den mest udbredte betegnelse for udstyret, vil du også opleve navne som Wi-Fi-extender, Wi-Fi-booster, Wi-Fi-forlænger, internetforstærker, netværksforstærker og signalforstærker til Wi-Fi. Uanset hvad du foretrækker at kalde den, har de det samme formål, netop at give dig en bedre internetforbindelse. 

 

5 fordele ved en netværksforstærker 

  1. Du kan få stabilt og stærkt internet i hele boligen – også hvis din bolig er i flere etager. 
  2. Du kan have flere enheder koblet på, uden det påvirker loadetiden. 
  3. Du kan koble på netværket, når du befinder dig ude i haven eller andre af boligens udendørsarealer. 
  4. En internetforstærker kan være en billigere investering end at skulle købe en ny router. 
  5. En forstærker er supernem at sætte op og koble til din router. 

 

Hvor skal du placere din Wi-Fi-forstærker?

Ligesom med din internetrouter kan du ikke bare placere din Wi-Fi-forstærker hvor som helst i dit hjem. Hvis du placerer den for tæt på routeren, udnytter du ikke dens fulde potentiale og den rækkevidde, som dit Wi-Fi-signal kan have. 

Du kan samtidig heller ikke placere den for langt væk fra din router, da den dermed ikke vil opfange signalet og kunne forstærke det. Du skal optimalt set placere din Wi-Fi-forstærker mellem din router og det sted, hvor internetforbindelsen er ringest. På den måde får du mest muligt ud af din Wi-Fi-extender.  

 

Hvilken netværksforstærker skal du så vælge?

Der findes mange forskellige typer netværksforstærkere i lige så forskellige prisklasser. Du skal derfor vælge en, der passer til dine behov. 

Først og fremmest overvej, hvor du vil placere forstærkeren i dit hjem. Det har nemlig betydning for, hvilken model der skal vælges. Der findes Wi-Fi-forstærkere med væg-plug-in, som sidder i stikkontakten i væggen samt stående modeller, du kan have på bordet, gulvet, reolen osv. 

Samtidig findes der modeller, hvor der kommer en udendørsenhed med, så du kan forstærke forbindelsen udenfor også. På den måde kan du også være på netværket, når du befinder dig udenfor på en varm sommerdag, eller hvis du ønsker at være udenfor på din hjemmearbejdsdag. 

Dernæst skal du sikre dig, at din nyindkøbte netværksforstærker kan opnå samme hastighed som din router. Det vil sige, har din router en hastighed på 733, så skal din forstærker også have det, så du netop får det meste ud af den. 

 

Wi-Fi-extender vs. Wi-Fi-repeater vs. mesh-netværk

Selvom kært barn har mange navne, er det vigtigt at understrege, at en Wi-Fi-extender ikke er det samme som en Wi-Fi-repeater eller et mesh-netværk. Alle tre har til formål at forbedre din netværksforbindelse, men de gør det på hver deres måde. 

En extender forbindes til din routers netværk, hvor den opretter et nyt netværk for at forlænge rækkevidden. En repeater genudsender derimod Wi-Fi-signalet fra din router for at forlænge rækkevidden og minder derfor mere om en router end en egentlig forstærker. Mesh-netværket skal derimod erstatte opsætningen af din router og extender, hvor du placerer forskellige identiske enheder rundt i hele huset, der så videresender trafik rundt på netværket under samme navn.

 

Hvis en forstærker ikke virker?

Hvis du ikke kan forbedre din Wi-Fi selv med en forstærker, og du har forsøgt de førnævnte tips, så er det din internetudbyder, den er gal med. Derfor skal du hive fat i dem, og forklare din situation, og hvis det stadig ikke hjælper, så kan du nemt udskifte den. Der findes mange leverandører på det danske marked, så det er ikke svært at finde en ny til at erstatte dit nuværende.

Hos Internetpriser.dk har vi samlet alle danske internetudbydere på ét sted, så du kan sammenligne deres priser og abonnementer med hinanden. Alt du skal gøre er søge på din adresse og filtrere efter dine krav, og du vil blive serveret de udbydere, der leverer til netop din bopæl. Vi oplever ofte, at vores kunders internetproblemer er løst, når de skifter udbyder. Du kan læse mere i vores guide, der tager dig i hånden omkring opsigelse af internetabonnement.

Seneste indlæg

Anbefal en ny internetudbyder

Send en besked