Er din router placeret rigtigt?

Router

Der er mange, der har lyst til at gemme deres router væk i hjemmet. En router er praktisk og uundværlig i mange hjem, men der er også mange, der synes, den er grim. Det betyder faktisk, at mange har lyst til at gemme deres router væk i et hjørne eller i et mindre brugt værelse i huset. Men placering af din router er langt vigtige, end du måske lige går og tror. Det er næsten lige meget, hvor godt internet du har, hvis din router har den forkerte placering i hjemmet. Hvis du gerne vil have ordentligt wi-fi, så skal du altså sørge for at give din router en god plads i hjemmet. Derfor kommer der her nogle gode råd til, hvor den rigtige plads er for din router i hjemmet.

Hvor skal jeg stille min router?

De fleste vil gerne have adgang til godt internet i hele huset. Derfor er det rigtigt vigtigt, at du placerer routeren så centralt som muligt i huset. Med routeren centralt placeret har du nemlig kortere vej fra routeren til enheden i hele huset, og det giver et mere stabilt internet – og ikke mindst et hurtigere internet i hele huset.

Hvad hvis jeg ikke skal bruge den i hele huset?

Hvis du ikke har brug for godt internet i hele huset, men mest bruger den computer fra ét rum eller i én ende af huset, så kan du i stedet for vælge at placere routeren anderledes. Det kan være en god idé at placere routeren så tæt på der, hvor man har brug for den. Hvis du for eksempel har et kontor, du konsekvent sidder og arbejder fra, så kan du placere routeren på skrivebordet ved siden af din computer for at få stabilt og hurtigt internet på kontoret. Du kan også sætte routeren ved siden af fjernsynet i stuen, hvis du mest sidder med din bærbar i stuen. Her kan det tilmed, for en ekstra god forbindelse, være smart og forbinde enten tv’et eller en bærbar computer til routeren med et kabel. Så er du næsten sikker på at få en helt perfekt forbindelse.

Pas på med for mange vægge

En god router kan sende signaler langt, men den kan også blive udfordret, hvis dens signal skal nå igennem mange vægge. Som tommelfingerregel siger man, at en router kan miste omkring 50 % af sin forbindelse, når den skal gå gennem en væg. Hvis dit hus har tykke vægge, eller du bor i et stort hus, så kan det derfor godt være nødvendigt med mere end én router i huset, hvis der skal være god og stabil internetforbindelse over det hele.

Hvad skal jeg være opmærksom på?

Du skal generelt være opmærksom på, at der ikke er alt for meget rod omkring din router. Din router skal have god plads omkring sig til at sende signaler ud til hele huset. En router kan desuden være ekstra udfordret, hvis der er mange genstande af metal placeret tæt på den.

Du må ikke gemme routeren væk

Der er som sagt flere, der synes, at routeren har et ærgerligt udseende, og de har derfor lyst til at gemme den af vejen, så den ikke forstyrrer den resterende indretning. Det kan godt være, det ikke ser så pænt ud med ledninger i stuen, men det går ud over forbindelsen, hvis routeren ikke får lov til at få en central placering i hjemmet. Det kan altså godt være fristende at gemme routeren væk i skabet, men det er langt fra ideelt. Routeren udsender et svagere signal, hvis den først skal nå gennem en skabslåge eller andre ting.

Vær varsom med at placere routeren ved siden af eventuelle varmekilder

Du kan nemt risikere, at din router præsterer dårligere, hvis den er placeret ved siden af en varmekilde – og særligt hvis det også er et sted, hvor der forekommer fugt. Det er heller ikke ideelt at sætte routeren et sted, hvor der kommer store udsving i temperaturen. Derfor er det heller ikke en god idé at sætte routeren i vindueskarmen. Det er generelt en god idé at isolere routeren fra temperatursving, varme, fugt og støv.

Hvilken højde er bedst for routeren?

Du ved nu, at routeren helst skal placeres centralt i huset – men hvad med højden? Du gør dig altid klogt i at undlade at stille routeren på gulvet. Faktisk er det bedst, hvis routeren har en nogenlunde høj placering i hjemmet. Du kan for eksempel sætte routeren på toppen af et skab. Her kommer den heller ikke i konflikt med andre ting, der er placeret foran den, og den kan derfor udsende et mere stabilt signal.

Stil ikke routeren sammen med meget anden elektronik

Det kan være fristende at samle alle sine elektroniske enheder det samme sted. Det er bare ikke særlig godt for forbindelsen, for de andre elektroniske enheder kan forstyrre signalet, så du får dårligere internet. Du bør derfor holde dig fra at sætte routeren ved siden af for eksempel computere og telefoner.

Lad være med at stille den i køkken eller badeværelse

Du skal også helst undgå at placere router i enten badeværelse eller køkken. I køkkenet går routeren ikke så godt i spænd med for eksempel mikrobølgeovnen og metalgenstande. I badeværelset er man ofte nødsaget til at placere routeren inde i et skab, og det går ud over forbindelsen. Derudover skal routeren ofte sende signal igennem vægge og fliser, hvis den står på badeværelse, og det kan igen give dig en dårlig forbindelse.

Hvordan finder jeg ud af, om den er placeret rigtigt?

Hvis din router er placeret et godt sted, så har du selvfølgelig en god og hurtig forbindelse. Det er dog vigtigt at huske at teste pladsen fra flere forskellige steder i huset, så du ved, at du har adgang over det hele. Du kan altid eksperimentere med at sætte routeren forskellige steder i huset og så teste de forskellige placeringer. Det er vildt irriterende at have et langsomt net, og derfor er det godt at vide, at der måske er noget, man kan gøre for at fikse det.

Seneste indlæg

Anbefal en ny internetudbyder

Send en besked