Dårlig internetforbindelse – her er løsningen

Er du også ved at rive håret ud af hovedet over dit langsomme internet? Her får du fire gode råd, der vil hjælpe dig.
netværkskabler router switch

Vi kender det alle sammen. En dårlig internetforbindelse kan drive selv den mest rolige person til vanvid. Du kan dog få ro i sindet, og forbedre din internetforbindelse ved at følge de råd, vi giver dig i denne guide.

Få den bedst mulige internetforbindelse

En ustabil og langsom internetforbindelse kan ødelægge alt fra et godt computerspil til den mest spændende film og din yndlingsserie. Det hele hakker, og lige meget hvad du prøver, så bliver forbindelsen bare ikke bedre.

For de fleste er en god internetforbindelse næsten ligeså vigtig som en god seng, og derfor ser vi helst at tingene bare spiller uden forstyrrelser. Det gør de bare langt fra altid. Ofte kan en dårlig internetforbindelse skyldes, at det selskab du har købt dit internet igennem, faktisk ikke har den bedste løsning til netop din husstand, men det kan også skyldes andre ting.

I denne guide giver vi dig tre gode råd til at forbedre din internetforbindelse. Virker de tre tiltag ikke, så kan det måske være på tide, at du kigger dig omkring efter en ny udbyder.

1. Placering af router  

Når man er ved at omkomme af ren frustration over den dårlige internetforbindelse, prøver man desperat hvad som helst. Du har måske tidligere forsøgt at rokere lidt rundt på din router i jagten på et bedre signal, men uden at opleve markante forbedringer. Det kan der være en årsag til.

Placeringen af din router kan nemlig have stor betydning for, hvor godt et internetsignal du vil opleve i dit hjem. Den mest optimale placering er i et rum, hvor routeren uforstyrret kan sende signal ud til de enheder, der skal kobles på hjemmets internet. I denne forbindelse er det væsentligt at pointere at betonvægge ofte forringer forbindelsen, mens signalet lettere kan trænge igennem en gipsvæg.

Mange vælger også at stille deres router på gulvet, hvilket er en dårlig idé. Det er langt mere effektivt at placere routeren på f.eks. et skab eller en hylde, da routeren herved får langt nemmere ved at sende signaler igennem rummene.

Du bør altså kortlægge i hvilke rum, du bruger internetforbindelsen mest, og placere routeren herefter.

Læs også: Gratis streaming i Danmark

2. Vift dine naboer væk fra netværket

Ja – selvom din naboer muligvis er flinke og rare mennesker, så skal de altså smides af dit internet. Jo flere der benytter samme netværk og internetforbindelse, des mere belastet – og jo langsommere bliver den generelle forbindelse. Det er ikke raketvidenskab.

Af netop denne grund er det yderst vigtigt, at du sikrer dig, at det kun er dig – og selvfølgelig resten af din husstand, der kan benytte jeres internetforbindelse. Den bedste måde at få griske (eller uvidende) naboer til at holde sig fra dit netværk er, at du sørger for, at der er en kode til netværket.

Uden en kode til dit netværk inviterer du måske ufrivilligt dine naboer til videomaraton, og selvom det ved første ørenlyd synes hyggeligt, så er det virkelig ikke noget din internetforbindelse sætter pris på. Værn om din internetforbindelse med en kode. 

3. Brug et netværkskabel

Hvis du har forsøgt dig med omplacering af din router, og du har sørget for at dine naboer ikke bruger dit netværk, og din internetforbindelse stadig er ligeså langsom som køen til SKAT’s hjemmeside, når du skal tjekke hvor mange feriepenge du får udbetalt, så skal du måske overveje et netværkskabel.

Hvis du har mulighed for at anvende et netværkskabel i stedet for WIFI-signalet, når du skal bruge internettet derhjemme, så vil det i langt størstedelen af tilfældene give dig et markant bedre signal og forbindelse. Med et netværkskabel kobler du dig nemlig direkte på internettet, og du undgår hermed forstyrrende udefrakommende elementer, der sænker eller påvirker din internethastighed.

4. Skift udbyder

Hvis du har gjort alt, hvad der står i din magt for at forbedre internetforbindelsen, og den stadig ikke bliver bedre, så findes der en sidste udvej – skift udbyder. Udbyderne er mange, og de kæmpe alle sammen om, at få dig til at vælge dem.

Det forholder sig dog således, at det er forskelligt fra udbyder til udbyder, hvor god og stabil en internetforbindelse de kan tilbyde på lige netop din bopæl. Du kan altså godt risikere, at du har valgt et selskab, der ikke leverer en særlig god internetforbindelse i netop dit område. Så hvis du oplever en svigtende internetforbindelse derhjemme, så er det helt klart værd at overveje om en anden udbyder tilbyder en bedre løsning, der præsterer bedre i dit hjem.

Det er netop her, vi for alvor kan hjælpe dig på vej. Vi har nemlig samlet alle relevante udbydere ét sted, og blot ved at indtaste din adresse kan du få et samlet overblik over hvilken form for internet, og hvilken forbindelse du kan få, der hvor du bor. 

Vi hører ofte fra vores kunder, at de har fået løst deres internetproblemer ved at skifte til en anden udbyder.

Seneste indlæg

Anbefal en ny internetudbyder

Send en besked