Filtrer
Resultater for din adresse resultater
Forbindelsestype
Telefonstik (ADSL)
Kabel (COAX)
Fiber
Mobilt bredbånd
Download
Upload
Pris / md.
Diverse
Inkl. trådløs router
Statisk IP mulig
Sorter efter:
Udbyder Download Upload Oprettelse Pris / md. Pris / 6mdr. Popularitet
Ingen resultater

Fibernet er lynhurtigt internet med lysets hastighed

Hvis du er vant til langsomt internet, som føles som at køre i myldretrafikken med stop hele tiden, så vil du elske fibernet. Fibernettet er ligesom en motorvej uden trafik, hvor du kan køre med høj hastighed uden problemer. 

Hvad er fibernet?

Fibernet er internet der bliver leveret via lyslederkabler, som sender sin data som lyssignaler. Når signalet sendes som lyssignaler, er der ikke noget tab på hastigheden. Det betyder, at du med fibernet i modsætning til en almindelig bredbåndsforbindelse kan få en lynhurtig forbindelse med hastighedsgaranti ligegyldigt, hvor du bor i landet.

Hvem skal vælge fibernet?

Du downloader, streamer eller spiller meget: Fibernet giver dig muligheder for at få nogle langt højere hastigheder og en mere stabil forbindelse, end du kan få via mobilt bredbånd eller almindeligt bredbånd. Alting vil gå hurtigere for dig med fibernet, hvilket betyder, at filmen starter, når du trykker ’play’ og uden at gå i stå.

Du har langsomt internet fra en anden udbyder: Ulempen ved at have din internet forbindelse via telefonkablerne eller som mobilt bredbånd er, at forbindelsen ikke er lige god alle steder. Hvis du har haft problemer med din internetforbindelse, kan du slippe af med dem ved at vælge fibernet.

Du har en stor familie: Fordelen ved at have en stor båndbredde og en høj hastighed er, at alle kan bruge nettet på samme tid, hvilket særligt er relevant for en større børnefamilie, hvor der ofte vil være flere enheder i form af computere, tablets og fjernsyn online på samme tid.

Du uploader videoer eller sender store filer: En af de sidste men ofte oversete fordele ved fibernet er, at du får en lige så høj upload hastighed som download hastighed, når du vælger fibernet. Det betyder, at hvis du skal uploade en video til YouTube, så tager det få minutter og ikke timer. Dette kaldes også for synkrone hastigheder.

Hvilket WIFI udstyr skal du have

De fleste har trådløst internet derhjemme, som alle ens forskellige enheder kan logge på. Det er derfor nødvendigt at have noget godt WIFI-udstyr derhjemme, så du har fuld dækning over det hele.

Du kan generelt set få et meget stærkere WIFI signal derhjemme, hvis du placerer din router mere central i hjemmet på en hylde eller et sted, hvor den er løftet fra gulvet. Hvis du har et større hus, eller har et eller flere områder i huset, hvor du oplever problemer med WIFI-udstyret, bør du købe en eller flere WIFI extendere. WIFI extendere opfanger og forstærker WIFI signalet som din router udsender.

Hvilken hastighed skal du vælge

Når man snakker om hastigheden på nettet, så tænker de fleste på båndbredden som bliver målt i Mbit/s.

For at finde ud af hvor meget båndbredde du har brug for, skal du kigge på nedenstående liste over hvor meget hastighed der er optimalt til de forskellige opgaver og se hvilke du bruger.

Facebook, websøgning og andet let brug: 2 Mbit/s

Streaming af musik: 2 Mbit/s

Streaming af videoer i HD 10 Mbit/s

Spille online: 20 Mbit/s

Online backup og download af store filer: 50 Mbit/s

Kravene til antal mbit du har brug for afhænger af, hvor mange enheder der bliver brugt på samme tid hjemme hos dig.

Som et eksempel vil det kræve at du har en 40 mbit forbindelse, hvis der er 1 person, der spiller online og 2 personer, der skal streame HD video uden problemer.

Kan du få fibernet?

Det er på nuværende tidspunkt desværre ikke alle husstande, der har adgang til fibernet endnu. Fibernettet er blevet lagt ned af landets elselskaber, som stadig arbejder på at lægge fibernet ned i vejene flere og flere steder. Du kan besøge Stofa, Waoo og Hipers hjemmesider for at se, om de kan levere hjemme hos dig.

Skal du også have TV i samme abonnement?

Hvis du ikke kun er interesseret i internetforbindelsen, men også vil have TV, så kan du også få TV fra Waoo og Stofa, mens Hiper kun leverer internet. Hvis du også skal have TV er det oftest bedst at vælge det samme selskab, som du også får internet fra. Årsagen til det er at mange selskaber leverer bredbånds TV, som kræver du også har en internetforbindelse fra dem.

 

Anbefal en ny internetudbyder

Send en besked