Filtrer
forbindelser på din adresse forbindelser fundet
Filtrer
x
Min. Hastighed
Max. pris / md.
Forbindelsestype
Telefonstik
Kabel-TV
Fiber
Mob. bredbånd
Diverse
Inkl. trådløs router
Statisk IP mulig
Sådan tjener vi penge

Sådan tjener vi penge

Internetpriser.dk er en gratis service der tjener penge ved at sende trafik/kunder over til internetudbyderne – dette har ikke indflydelse på rankeringen eller visningen af internetudbyderne og deres forbindelser eller tilbud, da servicen skal være så objektiv som mulig.

Støt os ved at klikke på “Gå til udbyder” knappen i pristabellerne og foretag din bestilling online hos internetudbyderen du vil handle hos, dermed sikre du den fortsatte drift og udvikling af Internetpriser.dk.

På forhånd tak


Internetpriser.dk er ikke en internetudbyder, men en sammenligningsside med priser fra så vidt mulig alle landsdækkende internetudbydere.
Sorter efter:
Udbyder Min. Hastighed Upload Oprettelse Max. pris / md. Pris / 6mdr.
Ingen resultater

Sammenlign fibernetudbydere og deres priser her

Fibernet er kommet for at blive, og det er der gode grunde til. Her er hastighed og kapacitet taget til et nyt niveau, hvorfor mange danskere er interesserede i at kende deres muligheder for internettypen i hjemmet.

Internetformen bliver tilbudt af flere af landets udbydere. Selvom udbyderne er i fuld gang med udrulningen af fiberkabler, er forbindelsen ikke tilgængelig for alle endnu. Kablerne er først og fremmest overvejende lagt i større byer.

Hos Internetpriser.dk er det muligt at søge direkte på din adresse og se, hvorvidt du kan få fibernet. Takket være vores søgefunktion kan du finde teknologi, billigste priser og præcise hastigheder, som er tilgængelige på din adresse. Indtast blot din adresse, og se dine muligheder på resultaterne. De mest udbredte fibernetselskaber er TDC, Stofa, Waoo, EWII, Norlys, YouSee, Hiper m.fl., som du kan læse meget mere om på vores side med internetudbydere. Her vil du også kunne se den enkelte udbyders Trustpilot-score.

 

Hvad er fibernet?

I modsætning til de klassiske metoder (bredbånd og mobilt bredbånd) for dataoverførsel bruger fibernet ikke elektriske signaler eller metalliske ledninger til at sende data fra A til B. I stedet bruger fibernet en bestemt type fiber (deraf navnet), der transporterer lyssignaler, som overfører data.

Kort fortalt er fibernet en måde at blive opkoblet til internettet på, som ikke bare er ekstremt hurtig, men også er fremtidssikret. Det betyder i virkeligheden fiberoptisk netværk, som er et stort underjordisk netværk af lyslederkabler. Via de optiske kabler i jorden bliver signalet transporteret med lysets hast.

Lyslederkablerne er fremstillet i glas eller plast. De er ultratynde som menneskehår, og alligevel har de en enorm kapacitet, så det er muligt at overføre ekstremt store datamængder. Internettet er symmetrisk, så upload og download sker ved den samme fart.

Fibia har lavet en fin video der viser hvad fibernet er, som du kan se lige her:

Hvordan virker fibernet?

Fiberkabler er nedgravet i jorden i det meste af Danmark, men ikke alle har adgang til det, da der endnu ikke er trukket afstikkere ind til mange boliger.

Kablerne fungerer ved at montere en fiberboks i begge ender – en i den nærtliggende hovedstation og en i boligen. Boksen bliver installeret indendørs, og kablet bliver typisk indført til boksen ved at bore et mindre hul i en ydermur. Normalt vil der nu blive tilkoblet en router, som fordeler signalet til hjemmets netværksenheder. Du kan læse mere om fibernet som internetkobling i vores guide om, hvad fibernet er.

 

Hvorfor skal du vælge fibernet?

Der er en række unikke fordele forbundet med fibernet. Blandt de vigtigste fordele kan vi fremhæve:

  • Markedets hurtigste internet.
  • Stabilt net ved mange enheder i brug.
  • Fremtidssikret internet med hastig udbredelse.
  • Problemfri streaming og gaming.
  • Telefoni, internet og TV i ét kabel.
  • Samme fart for download og upload (symmetri).
  • Hurtigt download og upload af store mængder data.
 

Af ulemper kan vi nævne få:

  • Det kan endnu være utilgængeligt på din bopæl.
  • Installering kræver nedgravning af kabler på din grund.
  • Du skal have opsat en fiberboks inde i din bolig.
 

Hvem er fibernet relevant for?

Fibernet er i princippet relevant for alle her i landet, der ønsker en hurtig og pålidelig kobling til internettet. Det kan især anbefales til:

  • Mellemstore og store husstande.
  • Personer, der downloader og uploader store datamængder.
  • Personer, der ofte gamer og streamer film i høj kvalitet.
 

Fibernet er den ideelle løsning til en mellemstor eller stor husstand, hvor flere beboere ofte bruger internettet til at spille spil og streame film og serier. Andre bredbånd klarer sig ikke så godt, når det kommer til at håndtere tilkobling til mange enheder ad gangen.

Vælger du en høj fart, vil det dog ikke rigtigt kunne svare sig økonomisk for dig, der bor alene. Det vil det i hvert fald ikke, hvis du primært bruger internettet til basale funktioner som at maile og surfe. For dig findes der billigere løsninger som ADSL (via telefonkabler i jorden) eller trådløst internet.

Hvis du derimod ofte downloader og uploader store mængder data, kan en fibernetløsning være en god mulighed for dig, der gerne vil være garanteret stor hast og stabilitet. Det samme gælder, hvis du bruger meget tid på at game online og streame film i høj kvalitet. Særligt hvis du bruger flere enheder ad gangen.

 

Kan jeg få fibernet?

Så er det store spørgsmål jo: Kan jeg få fibernet? Det kan du hurtigt tjekke lige her. Du skal blot indtaste din adresse i vores søgefelt øverst. Denne er koblet op på Energistyrelsens data og vil derfor kunne fortælle dig, om der er mulighed for fibernet på din adresse. Dette er den hurtigste metode, for ellers skal du anvende hver enkelt internetudbyders hjemmeside og slå det op her, hvilket kan være omstændeligt.

 

Kan vi få fiber som virksomhed og erhverv?

Fibernet til erhverv er bestemt at anbefale. Internettypen er netop førende, når det kommer til at håndtere tilkobling til mange enheder på samme tid. Samtidig leverer det en lynhurtig forbindelse, og I vil næppe opleve svingninger i signalet.

En anden fordel for din virksomhed er, at fiberinternet er symmetrisk. Det vil sige, at download og upload sker ved den samme fart. Det er et pålideligt og harmonisk net, som kan sikre jer god stabilitet og fart.

Vælg en høj hastighed, hvis virksomheden er stor, og husk at sikre dig, at nettet er tilgængeligt på virksomhedens adresse. Det kan du gøre via vores website via vores direkte adressesøgning.

 

Hvilke hastigheder kan fibernet levere?

Fibernet anses for at være markedets hurtigste, og signalet bliver sendt med lysets hast via kabler med lysledere. Hastigheden bliver normalt angivet i Mb, som er en forkortelse for megabit.

Med internetformen kan hastigheden blive helt op til 1.000 Mb og i ekstreme tilfælde i princippet op til 5.000. Det mest normale er dog at vælge en hastighed på mellem 100 og 1.000 Mb. En mindre husstand kan ofte klare sig med få hundrede megabit.

Hastigheden finder du i beskrivelsen af den enkelte internetpakke. Du kan blandt andet se forskellige pakkeløsninger her hos Internetpriser.

Der findes hastighedskort, som giver dig et interessant overblik over hastigheder for fibernet i Danmark. Det kan du finde via hjemmesiden ”Tjek dit net”, hvor Energistyrelsen hvert år udarbejder et landkort baseret på data fra internetudbydere. Her er det også muligt at bruge en hastighedstest til at måle din bredbåndshastighed i hjemmet i dag.

Hos nogle af landets internetudbydere kan du også tage en test via deres hjemmeside, der viser din internethastighed. Ved at kende dine nuværende tal kan du bedre vurdere, hvilken hastighed du har behov for.

 

Hvem graver fibernet ned?

Udrulningen af fiberkabler er i fuld gang, og hver dag bliver der gravet flere ned landet over. Normalt står internetselskabet for etableringen og nedgravningen.

Hvis du overvejer internettypen i dit hjem, er en anden mulighed, at du selv står for nedgravningen. Det vælger nogle at gøre for at spare penge. Du skal dog ikke blindt give dig i kast med projektet. Kontakt din valgte udbyder, og lav en aftale på forhånd om nedgravningen. Der er nogle specifikke regler, som du skal kende til og overholde. Du kan finde dem på nettet, men snak også altid med din udbyder.

 

Hvad koster fibernet?

Fiberbredbånd vil normalt koste få hundrede kroner om måneden her i landet. Ofte anses det for at være dyrere end andre typer bredbånd, men det er ikke altid tilfældet. Oplever du højere priser, har det sammenhæng med, at internettet normalt er hurtigere og mere stabilt end andre bredbånd.

Der er flere faktorer, der kan spille ind på prisen, blandt andet:

  • Udbyder
  • Hastighed
  • Oprettelse
 

Hvad koster det at få lagt fibernet ind?

Priserne kan variere, alt efter hvem der udbyder internettet, og hvilken hastighed du ønsker. Normalt gælder det, at jo højere fart, desto højere pris.

Priserne afhænger også af, om der bliver opkrævet betaling for oprettelsen. Ofte er oprettelsen gratis, men du kan også blive opkrævet nogle hundrede kroner i form af et engangsbeløb. Installationen koster normalt et engangsbeløb. Der skal lægges fibernet ind i de eksisterende kobberkabler, som typisk bliver brugt til bredbånd.

”Hvad koster det at få lagt ind?”, er et spørgsmål, vi ofte støder på, og det kan du undersøge hos den enkelte internetudbyder. Er der gravet fiberkabler ned på din adresse i en afstand på under 30 meter fra gaden, vil det normalt ikke koste noget at få indlagt.

Internettet kommer ofte i pakkeløsninger, hvor du nemt kan få overblik over udbydere, hastighed, pris, oprettelse og binding. Nogle gange er det muligt at købe TV-pakker sammen med dit abonnement. Her hos Internetpriser kan du få overblik over internetpakker fra forskellige udbydere, som du kan sammenholde.

Anbefal en ny internetudbyder

Send en besked