Find billigt bredbånd der matcher dit forbrug

Er du på jagt efter billigt bredbånd, kan der være andre aspekter der spiller ind på, hvor billigt det er.

Det billigste internet kan sagtens være en god løsning for nogle og en dårlig løsning for andre, og det er vigtigt at vide hvad man forventer af sin udbyder og internet.

Før du kan træffe det rigtige beslutning om, hvilken hastighed du har brug for, bliver du nødt til at forstå, hvad hastigheden betyder. Internet hastighed angives i Mbit, og som downloadhastighed og uploadhastighed. F.eks. 50/5 Mbit – det vil sige at hastigheden måler 50 Mbit i download og 5 Mbit i upload.

Hvordan benytter du internettet?

Når du er på jagt efter den rigtige hastighed til prisen, bliver du nødt til at finde ud af, hvad du og familien benytter internettet til. Der kan være mange faktorer, der spiller ind på, hvilken hastighed der er nødvendig for at du oplever en stabil forbindelse:

  • Streaming af serier og film
  • Brug af cloud storage
  • Antallet af brugere
  • Brug af upload
  • Graden af service

Benytter husstanden internettet til streaming, kræver det en større downloadhastighed. Hvis du er en enkelt, der benytter streaming, uden at andre er på, kan du bruge 10-20 Mbit. Hvis der dog er flere i husstanden, der benytter internettet til streaming, spil og download, skal du bruge mellem 20–100 Mbits i download hastighed. I den høje ende – fibernet, hvis der streames i Ultra HD.

Med en almindelig ADSL-forbindelse, bedre kendt som bredbånd, opnås en markant lavere upload forbindelse end download, og det er ofte nok for de fleste. Hvis du foretager dig ting på nettet, hvor du tit uploader f.eks. til YouTube eller andre videosider, kan det være en god idé at kigge på fibernet, da du her vil opleve en lige så stor upload som download.

Hvis du er meget på farten og kun er en, der benytter internettet, bør du kigge mod mobilt bredbånd. Mobilt bredbånd gør det muligt for dig at tage internettet med på farten, uanset hvor du skal hen. Mobiliteten du oplever med mobilt bredbånd, har også en downside, da du vil opleve at forbindelsen kan svinge meget i hastighed og stabilitet, fordi det kommer an på dækningen i det område du er.

Hvor mange benytter internettet?

Før du begynder at kigge efter det billige bredbånd, er det en god idé et vurderer, hvor mange enheder, der kommer til at bruge internettet på samme tid.
Sørg for at tælle alle mobiler, computere osv. med: Børn benytter ofte både pc/tablet og mobil samtidig. Des flere enheder der benytter internettet samtidig, jo større belastning kommer der på internettet: Så selvom du har fået fat i det helt billige bredbånd, betyder det ikke at forbindelsen matcher dit forbrug. Forbindelsen bliver bare nødt til at være højere, jo flere der bruger internettet for at forhindre, at det ikke bliver for langsomt, for den enkelte bruger.

Har du brug for sikkerhed på internettet?

Det er blevet mere og mere normalt, at internetudbydere tilbyder, at du får en sikkerhedspakke når du køber internet hos dem. Der sker meget fusk på internettet, vi har f.eks. alle klikket på et link, vi måske ikke burde af klikket på, fordi det lige gik lidt for hurtigt.

Det kan være en god ydelse, da du både slipper for at finde et antivirus program og betale dyredomme for at opnå en sikkerhed, men i stedet sørger din internet udbyder for, at du har et antivirus program, enten beskyttelse på routeren eller via et program du får en licens til via. din udbyder.

Det vil ofte være langt billigere end selv at investerer i licenser til hele familien, og udbyderen vil sørge for at du altid er up-to-date og beskyttet, når du færdes på internettet.

Sådan finder du det billige bredbånd der matcher dig

Når du har fundet den hastighed og løsning, der passer til dig og din families forbrug, handler det selvfølgelig om at finde ud af, hvilken udbyder, der kan tilbyde dig den hastighed, der er brug for, som du nemt kan gøre på vores egen side. Dog er det desværre ikke altid, at der er et match med det samme, da alle udbydere ikke udbyder til alle adresser. Du kan nemt på udbydernes side tjekke om de kan levere internet til dig, og hvilke hastigheder der er til rådighed.
Når du har fundet udbydere der kan levere den ønskede hastighed til din adresse, kan du gå i gang med undersøge, hvorvidt de udbydere der er til rådighed tilbyder nogle af de tillægsydelser, som du gerne vil have i dit internet.
Samtidig bør du også undersøge den service, du kan modtage hos udbyderne i tilfælde af at der opstår problemer. Det kan være svært at gennemskue, men anmeldelser gennem trustpilot kan give dig en idé om, hvilken service de yder i tilfælde af problemer med internettet.

Populære udbydere

BornFiber logo

BornFiber

BornFiber er en velrenommeret bredbåndsudbyder baseret i Danmark, kendt for deres kvalitetsinternetforbindelser og skræddersyede løsninger. Virksomheden har etableret sig som en pålidelig kilde til hurtigt

Læs mere
Norlys logo

Norlys

Norlys leverer fibernet og internet til mange danske hjem og er Danmarks største energi- og telekoncern med cirka 1,7 millioner kunder, 735.000 andelshavere og 2.500

Læs mere
JETNET logo

JETNET

JETNET er en dansk bredbåndsudbyder, som blev lanceret i september 2021 og drives af Fastspeed. Udbyderen sørger for lynhurtigt netværk til de danske hjem ved

Læs mere

Søger du ny internetleverandør?

Find og sammenlign internet og få hurtigt et overblik over alle internetleverandører.

Anbefal en ny internetudbyder

Send en besked