Filtrer
forbindelser på din adresse forbindelser fundet
Filtrer
x
Min. Hastighed
Max. pris / md.
Forbindelsestype
Telefonstik
Kabel-TV
Fiber
Mob. bredbånd
Diverse
Inkl. trådløs router
Statisk IP mulig
Sådan tjener vi penge

Sådan tjener vi penge

Internetpriser.dk er en gratis service der tjener penge ved at sende trafik/kunder over til internetudbyderne – dette har ikke indflydelse på rankeringen eller visningen af internetudbyderne og deres forbindelser eller tilbud, da servicen skal være så objektiv som mulig.

Støt os ved at klikke på “Gå til udbyder” knappen i pristabellerne og foretag din bestilling online hos internetudbyderen du vil handle hos, dermed sikre du den fortsatte drift og udvikling af Internetpriser.dk.

På forhånd tak


Internetpriser.dk er ikke en internetudbyder, men en sammenligningsside med priser fra så vidt mulig alle landsdækkende internetudbydere.
Sorter efter:
Udbyder Min. Hastighed Upload Oprettelse Max. pris / md. Pris / 6mdr.
Ingen resultater

Bredbånd – find det bedste bredbånd for dig

De fleste danskere er i dag helt afhængige af at have en velfungerende internetforbindelse. Uanset om du bare skal søge på Google, skal streame film, spille onlinespil eller arbejde hjemmefra, har du brug for en internetforbindelse. Det kan imidlertid være svært at vide, hvilken bredbåndsløsning der passer til dine behov. Derfor har vi hos Internerpriser.dk samlet alt, hvad du bør vide for at kunne finde den rette bredbåndsløsning for dig.

Du kan finde billige bredbåndsløsninger hos leverandører som Norlys, YouSee og mange andre, som du kan sammenligne med hinanden. Du kan blive meget klogere på emnet ved at læse vores store guide om bredbånd.

Hvordan leveres bredbånd i dit hjem?

I Danmark kan du få leveret din bredbåndsforbindelse via fire forskellige systemer: telefonstik, kabel-tv-stik, fibernet og LAN.

På billedet nedenfor kan du se de forskellige stiktyper:

Internet
Telefonstik
Bredbånd via Kabel TV stik
Kabel TV stik
Bredbånd via Ethernet stik fibernet
Ethernet stik fordeler fibernet i hjemmet

Forbindelsen via telefonkabler kaldes også en ADSL-forbindelse (Asymmetric Digital Subscriber Line) eller kobberkabel. Kablerne er oprindeligt lagt ud for at lave fastnettelefoni, og de udgør dermed den ældste teknologi og dækker typisk med en lavere hastighed end de øvrige.

 

Hvad er billigt bredbånd?

Dette er et meget individuelt spørgsmål, da det afhænger af dine behov. På den lange bane kan der være mange penge at spare ved at ændre på dit bredbåndsabonnement eller ved at skifte udbyder af bredbånd, så abonnement og udbyder netop matcher det, du skal bruge. Det er de færreste af os, der aktivt forholder os til økonomiske besparelser omkring bredbånd. Vi har primært fokus på hastighed og stabilitet, når det kommer til at vælge den bedste bredbåndsløsning.

Vil du spare penge på den nemme måde, kan det svare sig at undersøge, om den bredbåndsforbindelse, du har nu, er den mest optimale for dig. Herunder kan du blive klogere på, hvordan du kan få det billigste bredbånd, hvor du hverken skal gå på kompromis med dækning, hastighed eller stabilitet. Flere udbydere tilbyder desuden andre services i deres abonnement, såsom diverse streamingtjenester.

 

Sådan finder du det billigste bredbåndsabonnement

Det er vigtigt at være opmærksom på, at vi har forskelligt forbrug af internet. Mens der i nogle husstande bliver gamet og streamet på flere enheder og i flere timer om dagen, bliver internetforbindelsen i andre husstande primært anvendt til surfing og kommunikation. Det, der er den bedste internetløsning for én husstand, vil være anderledes for en anden. Derfor skal du altid tage udgangspunkt i dine og din families behov, når du skal vælge billigt internet.

 1. Find den rette bredbåndshastighed

Du og familien skal finde frem til den hastighed, som svarer til jeres behov. Hastigheden på bredbånd angives i ”Mbit/s”. Jo højere dette tal er, desto hurtigere er internetløsningen. Bredbåndsforbindelsen må hverken være for langsom eller for hurtig. I tilfælde af at din internetforbindelse er for langsom, vil det betyde forsinkelse på indlæsning af hjemmesider, og du kan opleve hakkende effekter, når du eller familien gamer eller ser film.

 1. Tæl enheder, og få indblik i dataforbrug

Som udgangspunkt kan du gå ud fra, at du skal vælge et abonnement på omkring 200 Mbit/s eller derover, hvis der er flere medlemmer i husstanden, som gamer, streamer eller er online på samme tid. Det er kun i husstande, hvor der er mere end seks enheder i brug på samme tid, at det vil være nødvendigt med 500-1.000 Mbit/s.

Når du skal finde den rette hastighed på en internetløsning, skal du tælle enheder (herunder både mobiler, tablets og PC’er). På alle nyere, mobile enheder er det muligt at få et konkret indblik i, hvor meget data der anvendes hver måned. Disse tal er vigtige at kende til, da de giver et retvisende indtryk af, hvor mange Mbit/s du og familien skal have på jeres kommende internetabonnement.

 1. Sammenlign forskellige bredbåndsudbydere på nettet

Det er en stor fordel for dig som forbruger, at der findes mange internetudbydere. De er i konkurrence med hinanden om kunderne, og det mest effektfulde konkurrenceparameter er deres priser. På nettet kan du finde gode og brugbare oversigter over en lang række bredbåndsabonnementer fra både små og store internetudbydere.

Når du sammenligner dine muligheder, får du den størst mulige chance for at finde den billigste løsning. Sørg for at holde antal Mbit/s op mod prisen. De abonnementer, som er lavest i pris, vil typisk være dem, der har den laveste hastighed.

 

Hvordan vælger du en bredbåndsleverandør?

Der findes forskellige former for bredbånd, og dit valg af leverandør bør afhænge af dine ønsker og behov. Det er en god idé at overveje faktorer som:

 • pris
 • oprettelse og binding
 • hastighed
 • typen af bredbånd
 • router

 

Hvad er forskellen på de forskellige bredbåndsudbydere?

Alle internetudbydere, der leverer bredbånd via telefonkablerne, lejer sig ind på det samme netværk, som er ejet af TDC. Det betyder, at der ikke er nogen væsentlig forskel på, hvilken udbyder du vælger rent hastighedsmæssigt. Det, du skal kigge efter, er derfor, hvilken udbyder der kan levere den hastighed, du skal bruge, til den laveste pris, samt hvilke ekstraydelser der følger med i abonnementet.

 

Hvilken type bredbånd skal du have?

Bredbånd via fibernet eller kabel-tv

Fibernet og kabel-tv giver dig mulighed for højere bredbåndshastigheder, men det er ikke muligt at få disse systemer i hele landet. Hvis de ikke er tilgængelige, er telefonkablerne din bedste mulighed – og de giver i mange tilfælde også en billigere løsning.

Bredbånd via telefonkabler

Du har gode muligheder for at få en hurtig forbindelse, hvis du bor tæt på en central, der udsender signalet. Ved at gå ind på internetudbyderens hjemmeside og indtaste din adresse i søgefeltet over adresser, kan du tjekke, hvor hurtig en forbindelse du kan få. Hvis du kan modtage en høj hastighed, kan det oftest gøres til en lav pris. Hvis du derimod er meget på farten eller bruger internet i sommerhuset, kan det være en fordel at investere i mobilt bredbånd.

 

Fordele og ulemper ved bredbånd via telefonstik

Fordelen ved telefonkablerne er, at 99 % af alle husstande i Danmark er tilsluttet via disse, hvilket betyder, at du med al sandsynlighed kan benytte dig af de ovenstående tilbud. Du kan se den præcise hastighed, som du kan få, når du går ind på udbyderens side og taster din adresse.

En af ulemperne ved telefonkablerne er, at de er meget modtagelige over for støj. Det betyder i praksis, at du får en lav hastighed, hvis du bor langt væk fra en central, der sender signalet ud. En anden ulempe ligger i teknologien. Forbindelsen er nemlig asymmetrisk, hvilket betyder, at du får en lavere uploadhastighed.

 

Hvilken bredbåndshastighed skal du vælge?

Det kan virke svært at finde ud af, hvilken hastighed der er den rigtige for dig, men det behøver det ikke at være. Den hastighed, du har brug for, afhænger af, hvad du bruger nettet til, og hvor mange personer der er på nettet samtidig. Vi har lavet en mere detaljeret guide til at finde den helt rigtige hastighed, men for at give dig en hurtig idé, vil du med en 20 Mbit/s-forbindelse kunne gøre følgende ting på samme tid:

 • streame HD-video på to enheder
 • spille onlinespil på én enhed
 • være på Facebook på to enheder.
 •  

Udnyt din bredbåndsforbindelse med en god Wi-Fi-forbindelse

Uanset hvor høj en bredbåndsforbindelse du får ind i huset, vil du ikke opleve godt trådløst bredbånd, medmindre du har placeret din router korrekt. Du behøver ikke at være IT-nørd for at få godt bredbånd, hvis bare du følger disse tre steps:

 1. Lav en hastighedstest via speedtest af dit bredbånd, både med kabel og på det trådløse netværk. Foretag målingerne på det trådløse netværk i alle rum i huset. Noter disse målinger, da du skal bruge dem til sammenligning.
 2. Placér routeren så centralt i huset som muligt, i et åbent rum. Undgå at placere den op ad mikrobølgeovne, vaskemaskiner eller andre større, elektroniske apparater, da de forstyrrer wi-fi-signalet.
 3. Hvis dine målinger i nogle af rummene stadig viser under 80 % af den hastighed, du målte med kabel, bør du købe en wi-fi extender, som kan forstærke signalet i det område.

 

Hold dig opdateret på bredbåndspriserne

Det er værd at have konkurrencen blandt internetudbyderne in mente – både nu og i fremtiden. Den hårde konkurrence er med til hele tiden at ændre på priserne. Det betyder, at din nuværende bredbåndsløsning ikke nødvendigvis er den billigste for dig i fremtiden. Skulle dine eller familiens behov omkring internetforbrug ændre sig, er det ligeledes en oplagt anledning til at forholde sig til priser og hastigheder på bredbåndsløsninger.

Priserne sænkes ofte, når først én udbyder har sat sin pris ned på ét eller flere abonnementer. Det kræver hverken teknisk snilde eller IT-forståelse at skifte bredbåndsabonnement. Mange udbydere tilbyder at flytte nye kunder over, hvilket betyder, at du ikke selv skal opsige dit abonnement hos din nuværende udbyder.

Bredbånd RJ45 stik
Guide

Kan jeg få bredbånd?

Hurtig internetforbindelse med problemfri streaming, download og upload – lyder det tiltalende for dig? Så kan bredbånd i hjemmet være en god løsning for dig

Læs mere »

Anbefal en ny internetudbyder

Send en besked