Hvad koster bredbånd?

Er du sikker på, at du ikke betaler for meget for din bredbåndsløsning?
netværks router

Er du også på udkig efter den bedste og mest prisvenlige bredbåndsløsning? Hvis ja, så er du landet det helt rette sted. Hos Interntepriser.dk sammenligner vi hver dag priserne fra Danmarks bredbåndsudbydere, så det bliver nemt og hurtigt for dig, at finde præcis den løsning, der passer til dine konkrete behov.

Hvad er bredbånd?   

Ja – det er jo det første spørgsmål, der skal besvares. Når der normalvis refereres til bredbånd, henvises der til bredbånd indenfor tv, telefoni og data. Det kan være svært at manøvrere rundt i junglen af udbydere, og derfor er det vigtigt, at du først og fremmest kender til de mest gængse begreber inden for området.

Når du vælger din bredbåndsløsning skal du være særligt opmærksom på udbydernes internethastighed, som ofte refereres til Mbit. De forskellige udbydere vil som oftest tilbyde løsninger fra alt mellem 10-100 Mbit. Løsningerne kan variere utroligt meget i pris – afhængig af hvilken hastighed du vælger, hvorfor du bør overveje hvilken hastighed du reelt set har behov for, inden du vælger din bredbåndsløsning.

Læs ogsså: Kan jeg få fibernet?

Jeg vil gerne skifte selskab, men hvordan gør jeg?

Det er faktisk ret nemt at skifte selskab, hvis du har fundet en bedre og billigere løsning hos en anden udbyder. Det første du skal gøre, er at tjekke op på de betingelser, der gør sig gældende for dit nuværende abonnement. Her skal du selvfølgelig tjekke op på bindingsperioden. Såfremt du stadig er underlagt bindingsperioden for dit nuværende abonnement, så kan du opsige dit abonnement, og når dette er opsagt, så kan du starte et nyt lige efter.

Det er også væsentligt at overveje udbydernes bagvedliggende teknologi, når du har i sinde at skifte abonnement. Det er nemlig sådan, at hvis du skifter fra en teknologi til en anden, så skal du normalvis kontakte både din eksisterende og nye udbyder, for at være sikker på, at du ikke kommer til at betale for to abonnementsløsninger på en gang.

Det er dog markant lettere, hvis du skal skifte fra og til en udbyder, der benytter sig af den samme bagvedliggende teknologi. I denne sammenhæng står dit nye selskab for afmeldingen af dit eksisterende abonnement. Det er nemt, hurtigt og gnidningsfrit.

Langsomt bredbånd – er det måske på tid at skifte udbyder?

Mange af os valgte vores bredbåndsløsning for flere år tilbage, og måske endda inden den teknologiske udvikling for alvor tog fart. Det er ikke nogen statshemmelighed, at der er sket utrolig meget siden. Det forholder sig nemlig således, at priserne på bredbånd er faldet sideløbende med den teknologiske udviklings fremmarch.

Grundem hertil er, at konkurrencen mellem ydbyderne er blevet markant større, hvilket betyder at udbyderne konstant konkurrere med hinanden om at kunne tilbyde den bedste pris. Det gør de for at netop du, skal vælge dem som udbyder. Priserne bliver altså tvunget i bund, og det giver gode vilkår for dig som forbruger.

Der kan altså være mange penge at spare, hvis du bruger lidt tid på at undersøge om din eksisterende internetløsning reelt set er det bedste for dig. Du kan med fordel stille dig selv følgende spørgsmål:

  • Er mit internet hurtigt nok?
  • Virker mit internet lige meget hvor jeg befinder mig i huset?
  • Er den pris jeg betaler i overensstemmelse med mine egentlige behov?
  • Er jeg så heldig, at jeg kan få fibernet, der hvor jeg bor?

 

Find ud af om du kan få fibernet her

Som beskrevet tidligere, så er der enorm stor variation i pris og hastighed hos de forskellige udbydere, hvorfor det altid kan betale sig at sammenligne priserne hos de respektive udbydere. Bredbåndsløsninger kan faktisk koste alt mellem 100-500 kr. månedligt., hvilket indikerer, at du med stor sandsynlighed kan finde en både bedre og billigere løsning, hvis du undersøger markedet.

Seneste indlæg

Anbefal en ny internetudbyder

Send en besked