TV og internet – giver det mening med en pakkeløsning?

Er du i tvivl om, hvad der bedst betaler sig? Læs mere om, hvad du kan vælge.
TV og internet

I dag er der mange forskellige muligheder for udbud på TV og internet, hvilket for mange kan skabe forvirring. For hvad giver egentlig bedst mening for dig, og hvad kan betale sig? I dette indlæg vil vi komme ind på fordele og ulemper ved en pakkeløsning, hvornår det bedst kan betale sig at samle TV og internet i en pakkeløsning, og hvilke muligheder du har med bredbånd, kabel-TV og fibernet.

Er en pakke med TV og internet en mulighed for dig?

Inden du begynder jagten på den perfekte pakkeløsning, er det vigtigt at undersøge, om du frit kan vælge, da der kan være nogle forhold, der ikke tillader dette. Til at starte med er det ikke altid muligt selv at vælge. Bor du til leje ved en boligforening eller har en andelsbolig, kan der være faste aftaler med forskellige leverandører. Det samme kan ved kollegier også gøre sig gældende, men er du i tvivl, er det en god idé at læse din kontrakt eller kontakte udlejer for yderlige informationer, inden du undersøger andre muligheder inden for TV og internet. 

Kan du selv vælge, er det en god idé at undersøge, hvilke tilbud som findes på markedet, og som passer til lige netop dine behov. En generel fordel ved selv at kunne vælge er, at priserne ofte er lavere. 

Ved at samle TV og internet sammen kan du i nogle tilfælde gå uden om en bindingsperiode ved at have det som en pakkeløsning. En anden fordel er, at opstår der problemer, skal du kun kontakte én udbyder frem for flere forskellige, hvilket gør processen hurtigere og langt nemmere. Men hvilke fordele og ulemper er der helt præcis ved at overveje denne løsning inden for TV & internet?

Fordele ved at vælge en pakkeløsning

 • Du har TV og internet samlet et sted.
 • Du får en hurtigere proces og nemmere løsning.
 • Du sparer tid og energi.
 • Du får en skræddersyet pakkeløsning med web-TV.
 • Det er ofte billigere med en pakkeløsning

Ulemper ved at vælge en pakkeløsning

 • Du kan risikere at betale for noget, du ikke bruger.
 • Du har et bredt udvalg af kanaler, men din internethastighed halter.
 • Din lokation kan have tekniske begrænsninger og enkelte løsninger.

Hvad skal jeg have i mente ved en pakkeløsning?

En ulempe ved pakkeløsningerne er fleksibiliteten. Flere udbydere har faste pakker, hvilket vil sige, at du kan risikere at have nogle tjenester, du betaler for, men som du ikke bruger. Det kan også være, du har et bredt udvalg af kanaler, men en internethastighed, der halter. Det er derfor vigtigt at klargøre, hvad dine præferencer og behov er, samt hvordan dit forbrug er. En anden lille ulempe er din lokation, da der kan være tekniske begrænsninger og få løsninger. 

For at hjælpe dig på vej kan du stille spørgsmålet om, hvilke TV-kanaler du ønsker, og hvorvidt du ønsker mange specialkanaler eller kan nøjes med nyhedskanalerne. Det er i denne forbindelse relevant at kigge på, hvor meget du bruger de TV-kanaler, du måske i forvejen allerede har. 

Fra flow-TV til streamingtjenester

Mange mennesker er i dag gået væk fra flow-TV og over til at bruge streamingtjenester, hvor man kan købe abonnementer til de forskellige kanaler. Derudover er mange udbydere begyndt at tilbyde web-TV, hvilket giver dig mulighed for at se fjernsyn på computeren. Vælger du streamingtjenester frem for TV-kanaler, er din internethastighed afgørende for, hvorvidt det er en succes. Du skal her tage stilling til, hvor hurtigt du ønsker, at internettet skal være i download og upload. 

For at kunne træffe den rigtig beslutning er det vigtigt at undersøge, hvilke muligheder de mange forskellige udbydere har. En pakkeløsning har både sine fordele og ulemper, og det er vigtigt, du klarlægger, hvad der er vigtigt for dig.

Ved at få TV og internet som en pakkeløsning under samme udbyder har du mulighed for at spare både tid og penge. Ud over at det ofte er billigere at samle internet og TV i samme pakke under samme udbyder, er det også nemmere i forhold til afregningen hver måned.

Kigger vi på løsningerne inden for TV og internet er der: 

 • TV og bredbånd via telefonstikket
 • bredbånd via kabel-TV
 • TV via fibernet. 

TV og bredbånd via telefonstikket

Den mest udbredte løsning i Danmark er at modtage bredbånd og TV gennem telefonstikket. Vælger du denne løsning, kan det være nødvendigt at få en boks installeret, hvilket din udbyder stiller til rådighed det sekund, du tegner dit abonnement. Denne løsning kræver, at du har et telefonstik i din husstand. 

Ud over at du har TV og internet samlet ved den samme udbyder, er fordelen ved denne løsning, at størstedelen af danske hjem indeholder et telefonstik, hvilket gør det muligt at vælge bredbånd og TV gennem telefonstikket. 

Ulempen ved dette er, at du ikke ved på forhånd, hvilken hastighed du vil kunne modtage, da det kommer an på kvaliteten af de kobberkabler, som kommer fra den nærmeste central og ind i hjemmet gennem dit telefonstik. 

Derudover afhænger det også af afstanden til den nærmeste central. Dog tilbyder de fleste udbydere en minimumshastighed, hvilket vil sige, at din internetforbindelse kan være hurtigere end den garanterede minimumshastighed.

Bredbånd via kabel-TV

For at benytte bredbånd via kabel-TV kræver det, at du har mulighed for at modtage kabel-TV, da du her modtager TV og internet gennem kabel-TV-stikket. Boksen medfølger stadig, så den slipper du desværre ikke for. 

Fordelen ved dette er, at den ikke har nogen minimumshastighed, fordi kvaliteten af kablerne her er højere, hvilket giver en mere stabil hastighed. Trods den mere stabile hastighed kan den dog stadig blive påvirket af aktiviteten i dit område, hvor du kan risikere at opleve en lavere hastighed end den, du har bestilt og betalt for.

TV via fibernettet

Kan din husstand kobles til fibernet, er det også muligt at modtage TV via samme fiberforbindelse. Fordelen her er, at du med fibernet kan få en langt højere internethastighed, end hvad du kan med de to andre løsninger. Det eneste, det sådan set kræver, er, at du har fibernet tilgængeligt på din bopæl. Vi ved godt, mulighederne kan minde om hinanden, men der er alligevel nogle betydelige forskelle. 

Med fibernet får du et langt hurtigere internet, end du kan opnå med de andre. Det vil sige, at du ikke kommer til at risikere at opleve en lavere hastighed end den, du har betalt for, som tilfældet kan være ved bredbånd via kabel-TV. Derudover vil du grundet stabiliteten ikke kunne mærke, hvis internettet bliver udsat for en stor belastning, da fiber altid vil være hurtigt.

Undersøg dine muligheder med en pakkeløsning hos Internetpriser.dk

Hos Internetpriser.dk har vi samlet alle danske leverandører inden for bredbånd, mobilbredbånd og fibernet, så du har mulighed for at undersøge og sammenligne, hvad de forskellige leverandører tilbyder inden for TV og internet, og hvilken pakkeløsning, der er billigst for dig. Uanset hvad din situation er, kan du altid finde svar og hjælp til, hvad du står og mangler.

Seneste indlæg

Anbefal en ny internetudbyder

Send en besked