TDC-kunder får snart hurtigere internet

TDC har netop underskrevet en aftale med Huawei om levering af 4G udstyr og drift.

TDC går nu med på 4G trenden, og det vil give hurtigere internet og bedre dækning til kunderne.

TDC oplyste tirsdag, at det blev Huawei fra Kina der i de næste 6 år vil stå for driften og udstyret til det største mobilnetværk i Danmark.

Med denne aftale forventer TDC at kunne opfylde sine forpligtelser til 4G netværket væsentligt hurtigere end kravet lyder i deres 4G-licens.

Huawei samarbejdet bekymre offentligheden

Mange mener at samarbejdet med Huawei er risikabelt, idet Huawei bla. i denne artikel fra Zdnet.com, viser at op mod 80% af alle kinesiske firmaer kan have bagdøre i deres teknologier, hvilket er en stor sikkerhedsrisiko i sig selv.

TDC forsikre dog at i selve aftalen med Huawei er der blevet sat en række sikkerheds krav. Derudover har TDC også involveret alle relevante danske sikkerhedsmyndigheder og derudover haft en dialog med blandt andet Center for Cybersikkerhed udtaler Carsten Dilling.

Derudover er der også den fordel, at Huaweis driftcenter bliver placeret i Danmark i København, derfor vil alt driftarbejde der leveres til TDC fra Rumænien blive flyttet tilbage til Danmark.

Stor udskiftning i vente

I og med TDC har forpligtet sig til at dække landets mindst befolkede egne med 4G-internet inden udgangen af 2015, og derfor er det vigtigt at de har valgt en af de mest innovative spillere indenfor mobilt netværk, udtaler koncernchef i TDC, Carsten Dilling i deres pressemeddelelse der desværre ikke er tilgængelig længere.

TDC forventer selv at aftalen er så god, at de kan nå at opfylde deres forpligtelser før tidsfristen i 4G-licensen, udtaler Carsten Dilling.

Seneste indlæg

Anbefal en ny internetudbyder

Send en besked