Regeringen investerer mere i hurtigere internet i 2018

Regeringen og Dansk Folkeparti indgik kort før jul en ny aftale, der resulterer i endnu flere investeringer i hurtigere internet herhjemme i 2018. Selvom Danmark allerede er et af de lande i verden, hvor flest har adgang til internettet, så er det stadig mange egne og husstande, som må se langt efter en hurtig internetforbindelse.

Regeringen øger investeringerne i hurtigt internet

Regeringen og Dansk Folkeparti har kort før jul offentliggjort, at man vil øge investeringerne i hurtige internetforbindelser over hele landet. Aftalen er en udvidelse af den såkaldte bredbåndspulje.

Bredbåndspuljen er et resultat af en politisk aftale fra 2016 imellem regeringen og netop Dansk Folkeparti. Her var der oprindeligt aftalt, at der skulle afsættes 200 millioner kroner over en fireårig periode til at udbrede bedre bredbånd i hele landet i perioden 2016-2020.

Men blandt andet på grund af den store efterspørgsel fra både privatpersoner og virksomheder, valgte man kort før jul at øge de tilgængelige puljer for 2017 fra 40 mio. kr. til 100 millioner kroner. Samlet set har man derfor hævet det samlede beløb til investeringer i hurtigere internet med 60 millioner.

Derudover vil der også blive uddelt 40 millioner i 2018 og 2019. Samlet set vil der derfor blive brugt mere end en kvart milliard kroner på hurtigere og bedre internetforbindelser.

Danmark er en af de mest online-lande men….

Danmark er i dag et af de lande, hvor flest personer har adgang til internettet. Ifølge flere paneuropæiske undersøgelser, så bruger 95% af danskerne internettet og mere end 70% af alle danskerne handler hvert år på nettet. Og begge disse tal har været stigende i de seneste år.

Men på trods af dette, så er det paradoksalt nok ikke i alle egne af Danmark, at man har adgang til hverken fibernet eller endda bredbånd.

Det er særligt i udkantsområderne, og på mange af de mindre danske øer, at det kniber med at få adgang til gode internetforbindelser, hvilket er en stor hæmsko for udviklingen af lokalområderne og ikke mindst det lokale erhvervsliv.

Investeringer i bedre og hurtigere internet har derfor i mange år været en af danske økonomers varmeste anbefalinger, da alt forskning peger på, at bedre intentforbindelser er det både billigste og mest effektive middel til at skabe øget vækst i udkantsområderne.

Sverige har i flere år løbet fra Danmark når det gjaldt internethastighed

Til sammenligning har man i Sverige i mange år haft adgang til langt hurtigere internethastigheder, end det har været tilfældet herhjemme.

Det var blandt andet ud fra de svenske erfaringer med udrulningen af fibernet i Sverige, der gjorde, at man i sin tid valgte at oprette bredbåndspuljen. Og Sverige har til sammenligning en langt større andel af sin befolkning, der lever i såkaldte udkantsområder både på grund af den store svenske natur og de mange oprindelige befolkninger i landet, der lever udenfor byerne.

Her hos internetpriser.dk hilser vi regeringens investeringer velkomne, da alle danskere bør have adgang til bedre internet. Vi vil selvfølgelig fortsat sørge for at give alle vores brugere hurtig og nem adgang til de bedste priser i hele landet.

 

Seneste indlæg

Anbefal en ny internetudbyder

Send en besked