Flere danskere vælger den internetudbyder med bedst mobildækning

Markedet for internet i Danmark gennemgår i disse år en rivende udvikling, og det skyldes ikke mindst, at danskernes internetvaner ændrer sig. I gamle dage gik man mest op i lave priser og relativ hurtigt internet. I dag vælger flere og flere danskere den internetudbyder, der kan tilbyde den bedste dækning til deres mobiltelefoner.

Mobilsøgninger spurter fra desktop søgninger

Allerede i 2015 kunne Google vise, at mobilsøgninger havde overhalet antallet af desktopsøgninger i en række lande, herunder i både USA og Japan, som er to af de teknologisk højest udviklede lande i verden. Og siden da er tendensen bare fortsat!

Mobile-stats-vs-desktop-users-global-550x405

Mobilsøgninger spurter derfor kort sagt fra desktopsøgningerne i disse år. Denne udvikling er også kommet til Danmark. Danskerne foretager således i dag væsentligt mere end halvdelen af alle deres søgninger fra en mobiltelefon frem for via en computer eller en tablet.

Google har dog selv forklaret, at søgeadfærden varierer fra branche til branche på nettet, og derfor er der stadig en række hjemmesider som modtager mere trafik fra både tablets og computer end fra smartphones.

Årsagen til denne udvikling skyldes ifølge Google, at antallet af personer med smartphones er staget markant i de sidste 15 år. Derudover er en smartphone for mange mere personlig end en computer, da det kun er en selv, der har adgang til den, i modsætning til en fælles computer hjemme i husstanden.

En anden faktor der har haft en afgørende rolle, er at smartphones har gjort det muligt at tilfredsstille søgehensigter, såsom tvivl, langt hurtigere end for ti år siden, da man nu kan komme online i løbet af få sekunder. Det betyder kort sagt, at der forsages flere søgninger fordi det er muligt her og nu.

Danskerne lægger større vægt på mobildækningen når de vælger internetudbyder

Men det er ikke kun danskernes søgevaner der er under stor forandring i disse år.

Det samme gælder deres internetvaner og deres holdning til, hvad en internetudbyder skal kunne tilbyde.

Det betyder derfor, at flere og flere danskere i dag vælger den internetudbyder, som kan tilbyde det bedste mobilebredbånd herhjemme.

I Danmark har vi netop nu over det meste af landet 4G dækning, men endnu ikke 5G som vi alle stadig venter på bliver rullet ud.

I dag tilbyder langt de fleste mobiludbydere derfor 4G til mobilt bredbånd og data på smartphones. Men selvom næsten alle i dag tilbyder det, så er der kun tre forskellige 4G-netværk herhjemme.

Det er således kun TDC, 3 og Telenor og Telia, der har deres egne 4G netværk. Telenor og Telia deles om det samme netværk.

Find det bedste mobile bredbånd hos os

Hos internetpriser er vi selvfølgelig altid meget opmærksomme på nye udviklinger, når det kommer til danskernes præferencer for internetdækning. Derfor vil vi altid være de første til at give jer de seneste nyheder, når danske udbydere kommer med nye produkter eller ydelser.

Men for nu kan du med god grund undersøge, hvor du kan finde det bedste mobile bredbånd. Vi har samlet en komplet oversigt til dig, som du kan finde på denne side.

Seneste indlæg

Anbefal en ny internetudbyder

Send en besked