Højere krav til mobildækning i udkantsområder

Regeringen stiller højere krav om bedre mobildækning i udkantsområder

Den danske regering har i begyndelsen af marts fremsat et nyt lovforslag, der stiller højere krav om bedre mobildækning i tyndtbefolkede områder. Det nye forslag skal være med til at understøtte øget vækst og beskæftigelse.

Regeringen stiller højere krav til teleselskabernes frekvenstilladelser

Den danske regering med energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt i spidsen, netop fremlagt et lovforslag, der vil stille højere krav til teleselskabers frekvenstilladelser.

Oversat til almindeligt dansk betyder det, at teleselskaber i højere grad end det er tilfældet er nu, skal stille elmaster op i alle områder af Danmark, hvilket også inkluderer områder, hvor der ikke bor mange mennesker.

I dag foretrækker teleselskaber i høj grad at opsætte gode elmaster i områder med mange mennesker, hvilket hovedsageligt er i de større byer.

Men netop på grund af denne kutyme er der i dag mange områder uden for de større byer, hvor danske borgere ikke kan opnå god mobildækning.

Ifølge beregninger fra Energi-, forsynings- og klimaministeriet vil dette nye forslag kunne garantere mere end 25.000 husstande over hele landet får adgang til får en mobil bredbåndsdækning med hastigheder på mindst 30 Mbit/s, mens andre områder skal have dækning på over 50 Mbit/s.

God mobildækning bliver kun vigtigere for at sikre beskæftigelse i hele landet

Med dette nye politiske udspil fortsætter regeringen med at komme med initiativer som skal forbedre udbredelsen af hurtigt internet- og mobilt bredbånd i landet. Vi har tidligere her på siden skrevet om, at regeringen i slutningen af 2017 valgte at fordoble antallet af puljemidler, som bliver givet til at sikre netop dette.

Derudover har vi også tidligere forklaret, at god mobildækning bliver vigtigere og vigtigere for danskere, når de skal internetudbyder, da langt de fleste er online i dag via deres smartphones og ikke via deres computere, som det var tilfældet tidligere.

Derfor kan vi hos internetpriser kun støtte op om dette forslag. Der dokumenteret meget klart, at det at udbrede hurtigt og ikke mindst stabilt internet er en af de mest effektive metoder til at sikre vækst og fastholde beskæftigelse i alle egne af landet.

Den danske teleindustri har dog været ude og sige, at de ikke er glade de nye krav, da regningen i sidste ende, skal ende hos forbrugerne.

Men så kan man vende den om og spørge, hvor regningen ender, hvis man ikke sikrer hurtigt internt og mobildækning i hele landet? Og i hvilket tilfælde bliver regningen egentligt størst?

Hos os er det ingen tvivl, og derfor hilser vi som sagt disse nye initiativer velkommen.

Find den bedste mobildækning her

Hos internetpriser følger vi altid de sidste nye udviklinger, når det kommer til politiske udspil der kan få positiv og negativ indflydelse på danskernes internetdækninger.

Derfor vil vi selvfølgelig også være de første til at give jer de seneste nyheder, når danske udbydere kommer med nye produkter eller ydelser.

Men for nu kan du med god grund undersøge, hvor du kan finde det bedste mobile bredbånd. Vi har samlet en komplet oversigt til dig, som du kan finde på denne side.

Seneste indlæg

Anbefal en ny internetudbyder

Send en besked