Antallet af enheder koblet til internettet vil stige med over 250% frem imod 2020

2018 ser ud til at blive et rekordår for internettet. For i takt med den teknologiske udvikling fortsat er i rivende udvikling, så bliver stadig flere enheder koblet til internettet. Begrebet IoT eller ’internet of things’ er over os, og ifølge flere digitale eksperter, kan 2018 byde på en række nye trends i markedet.

Og denne udvikling vil også komme til Danmark.

Hvad er internet of things?

Internet of things eller IoT som det også kaldes, er en betegnelse for en teknologisk udvikling, hvor stadig flere og flere enheder og maskiner kobles til internettet.

De fleste tænker naturligt på vores computere og smartphones, når vi hører ordet ’internet’, men dette er kun toppen af isbjerget. I den nære fremtid forventes det, at langt flere maskiner, herunder produktionsapparater, biler og selv husholdningsartikler vil blive koblet til internettet.

Grunden til at man gerne vil have flere ting koblet til internettet, er at det giver flere programmer og maskiner mulighed for at kommunikere med hinanden. En selvkørende bil vil eksempelvis kun kunne fungere, fordi den er koblet til et netværk via internettet, der tillader den at kommunikere med både vejskilte, trafiklys og ikke mindst de øvrige biler på vejene.

Antallet af enheder koblet til internettet vil tredoblet i de næste to år – mindst!

Som en del af denne udvikling har flere økonomer og forskere beregnet, at der i 2020 vil være koblet 20,5 milliarder enheder til internettet. I dag er der til sammenligning ’kun’ 8,4 milliarder enheder, der er koblet til internettet. Og ifølge flere forskere er disse estimater endda meget konservative sat. Tallet kan således blive meget højere!

IoT kommer til at ændre markedet for internetydelser markant

Selvom denne udvikling allerede er i fuld gang, så er den ikke i samme omfang kommet til Danmark, som det er tilfældet i USA.

Derfor vil der stadig gå nogle år før vi ser disse nye trends skinne igennem i Danmark. Der er dog ingen tvivl om, at denne udvikling kan få stor betydning for markedet for internetydelser.

I takt med at flere enheder bliver koblet til internettet får vi brug for endnu bedre forbindelser, der kan arbejde endnu hurtigere end det som vi kender i dag og derudover vil det også skabe nogle nye produkter fra internetudbydernes side, da vores internetforbrug bliver holistisk fremfor noget, der kun vedrører vores mobil- og computerforbrug.

I fremtiden vil internettet få en langt større rolle for hele vores måde at forbruge varer og tjenesteydelser på.

Hos Internetpriser.dk følger vi selvfølgelig denne udvikling tæt. Derfor vil vi også så snart vi kan se ændringer i markedet være de første til at informere jer om eventuelle nye vilkår og priser for både eksisterende og eventuelle nye ydelser.

Uanset hvad der kommer til at ske, vil vores fornemmeste opgave fortsat være at give alle vores brugere hurtig og nem adgang til de bedste tilbud i markedet.

Seneste indlæg

Anbefal en ny internetudbyder

Send en besked