Internet i bilen

Internet i bil

Der kan være flere grunde til at det er en fordel at have godt internet i bilen.
Er du f.eks. kørende sælger så kan det være en stor fordel at du evt. kan holde ind til siden og også arbejde fra bilen.

Det kan også være hvis du skal på en længere biltur med familien, og passagererne gerne vil have underholdning.

Flere og flere hører også podcasts, lydbøger, streamer musik eller lytter til webradio når de kører bil.

Som udgangspunkt findes der to muligheder for at have internet i bilen.

     Gør brug af mobildata fra din teleudbyder

     Køb mobilt bredbånd som du kan tage med overalt


Hvad du skal vælge afhænger selvfølgelig af dit personlige behov.

 

Brug mobildata gennem din telefon

Hvis du lytter til podcasts, lydbøger eller musik på din telefon, så kan du sagtens bruge mobildata alt efter i hvilket omfang selvfølgelig.

Der kan nemlig være stor forskel på hvor meget mobildata du har i dit abonnement, og hvor stabil forbindelsen er, alt efter hvor i landet du kører.

Har du brug for en pause undervejs og vil du gerne streame film, så kan det hurtigt begynde at knibe med tilstrækkeligt data, og den stabile forbindelse.

Er i flere i bilen kan man sagtens dele mobildata fra et device, uanset om det er en tablet eller en mobiltelefon.

 

Du går typisk ind under indstillinger, og vælger netværk eller internet, herefter skal du angive en kode som andre devices skal bruge for at koble på nettet, og så slår du det bare til.

 

Denne løsning fungerer fint til småting som f.eks. at tjekke mails, eller scrolle ned gennem et Facebook eller instagram feed, men som sagt kan det blive lidt mere vanskeligt så snart der skal afspilles musik eller film.

 

Mobilt bredbånd i bilen

Mobilt bredbånd består typisk af et sim kort og en router der fordeler internetforbindelsen til de forskellige devices.

Fordelen ved at få et mobilt bredbånd er at forbindelsen typisk vil være mere stabil, og at du ikke opbruger al data på din egen mobiltelefon for at ungerne f.eks. kan streame film på bagsædet mens i kører.

Der findes mange forskellige udbydere af mobilt bredbånd, og her skal du bl.a. kigge på parametre som:

 

     Dine behov

     Dækning

     Priser

     Binding

 

Dækning fra forskellige udbydere

Vi har allerede talt en lille smule om at forskellige behov kræver forskellige mængder data og hastigheder, så derfor springer vi direkte til dækning.

Langt de fleste udbydere dækker efterhånden i hele Danmark, der findes dog stadig enkelte områder hvor nogle dækker bedre end andre, så det er stadig værd at kigge efter.

Skal du til udlandet er det også vigtigt at undersøge hvordan dækningen er der, og om det er med i dit abonnement eller det koster ekstra.

 

Prisen på internet i bilen

Prisen på internet i bilen afhænger stort set kun af tre ting.

  1. Hvilken hastighed du vil have
  2. Hvor meget data du skal bruge
  3. Hvor god dækning der er

Jo mere du gerne vil have, jo mere skal du oftest betale.

 

Binding på mobilt bredbånd

Hvis du køber internet til bilen fordi i måske skal på biltur i sommerferien, så skal du huske at tjekke om der er en binding på.

Ofte kan du nemlig blive bundet i helt op til 6 måneder på et mobilt bredbånd, og det er fint hvis du bruger internet i bilen til hverdag også, men som sagt kan det være en dyr løsning hvis planen kun er at bruge det en enkelt uge i sommerferien.

Fordelen ved at investere i internet til bilen, er at du så også kan tage det med andre steder hen, f.eks. i sommerhuset, eller hvis du skal overnatte et sted, hvor du ikke ved, hvilken internetforbindelse der er i forvejen.

 

 

Seneste indlæg

Anbefal en ny internetudbyder

Send en besked