4G dækning i Danmark

I Danmark har vi i dag 4G netværk over store dele af landet. 4G er på nuværende tidspunkt det bedste netværk som danske selskaber kan tilbyde, selvom at udviklingen af 5G er undervejs. Vi giver jer derfor her det fulde overblik, over hvad I bør vide om 4G, samt et overblik over, hvor I kan finde de bedste priser i herhjemme.

Hvad er 4G?

4G står for fjerde generation af mobilenetværk, hvilket afløste det gamle 3G netværk i 2014. 4G er den seneste teknologi af trådløse mobilsignaler, der kan bruges til både mobilt bredbånd og smartphones.

4G er kendetegnet ved, at hastigheden på netværket skal være omkring de 100 mbit/s.  Forskellen fra den forrige generation 3G netværket til 4G er slående, da 4G er imellem otte til ti gange hurtigere alt afhængigt af, hvor man befinder sig i landet.

Fordele ved 4G

Som almindelig dagligdagsbruger får man kort sagt ved at overgå til 4G fra 3G en væsentligt hurtigere internetforbindelse, som gør det langt lettere, når du færdes online, uanset om du blot surfer eller, hvis du er typen, som har brug for at hente store mængder data hver måned.

Derudover så er 4G en væsentlig opgradering for både små og store virksomheder. I dag skal danske virksomheder have lynhurtigt internet for at være konkurrencedygtige, så det er særligt her, at gevinsten ved at opgradere til 4G har været allerstørst.

Hvem udbyder 4G herhjemme?

I dag udbyder alle teleselskaber 4G herhjemme.

Men der er kun fire virksomheder som har deres egne netværk, de andre udbydere låner sig i stedet ind på de andres netværk. I dag er det således kun TDC, 3 og Telenor/Telia, der har deres egne netværk. Her deler Telia og Telenor endda deres 3G- og 4G-master.

Der vil dog være forskel på, hvor god en forbindelse du kan opnå alt efter, hvor du bor henne i landet.

Da 4G først blev rullet ud omkring 2014 var der mange steder, hvor der var store huller i dækningen, særligt på landet. Dette er dog gradvist blevet bedre, men der kan stadig forekomme områder, hvor dækningen er mangelfuld.

Hvis du er i tvivl om, hvem du kan få den bedste dækning hos, kan du bruge vores sammenligningsværktøj, som du finder på denne side.

5G netværket lader stadig vente på sig

Selvom 4G var en væsentlig forbedring sammenlignet med 3G så er man allerede i gang med at videreudvikle og forbedre 4G netværket. Den næste generations netværk kommer ikke så overraskende til at hedde 5G og her forventes det, at forbedringerne vil blive endnu mere markante end de var, da 4G blev rullet ud.

Det forventes således at 5G kan blive hele 100 gange hurtigere end 4G internet, hvilket vil give et hidtil uset boost til internetbrugere over hele verden.

Der vil dog fortsat gå nogle år, før vi i Danmark har mulighed for at benytte os af denne teknologi.

Indtil videre er 2020 blevet udpeget, som året hvor det er realistisk, at der kan blive tilbudt 5G i bred skala. Den sydkoreanske techgigant Samsung har dog planlagt at lancere et fuldt funktionsdygtigt 5G netværk ved åbningen af vinter OL i Sydkorea som løber af staben her i februar.

Men for alle os i Danmark må vi som sagt væbne os med tålmodighed mindst et par år endnu.

Seneste indlæg

Anbefal en ny internetudbyder

Send en besked