VÆLG HVILKET STIK DU HAR I HJEMMET OG SE TILBUD PÅ INTERNET

Internet
Telefonstik
Bredbånd via Kabel TV stik
Kabel TV stik
Bredbånd via Ethernet stik fibernet
Fibernet*

*Fibernet tilslutningen kan variere i udseende

Sammenlign internetpriser, og få billigt internet

På Internetpriser.dk kan du nemt og enkelt sammenligne bredbånd- og fibernetpriser, så du kan vælge det billigste trådløse internet, som passer dig. Vi har udviklet vores eget system, der automatisk henter priser fra de forskellige internetudbyderes hjemmesider, fra Energistyrelsens tjeneste tjekditnet.dk og 3. parter, således vi altid har opdaterede priser på fibernet, bredbånd og mobilt bredbånd.

Du kan med andre ord hurtigt og let sammenligne din nuværende internetløsning med alle de landsdækkende internetudbyderes løsninger og se, om du kan spare penge eller få noget bedre internet til samme pris, som du giver nu.

Internetpriser.dk er uafhængige af udbyderne, og rangeringen af resultaterne skabes ved at se på, hvad brugerne selv vælger, og er derfor ikke udvalgt af os. Har du behov for hjælp til en internetforbindelse, og hvad du skal vælge, kan du bruge vores kontaktformular her på siden.

Hvilken type internetforbindelse findes der?

Der findes en række forskellige typer teknologier, når man skal kobles op til internettet i Danmark. Det er mest afhængigt af ens adresse, hvad man kan vælge til sin bolig.

De mest udbredte teknologier, der dækkes, er det, vi til daglig kalder bredbånd eller internet, og de er af stiktyperne, der går via telefonstikket (DSL/ADSL), via kabel-tv-stikket (COAX/antenne) eller fibernettet, der er den hurtigste form for internet. Har man derimod ikke særlig god dækning på sin adresse, kan mobilt bredbånd være løsningen i yderzoner.

Den mest udbredte teknologi i Danmark er internet via telefonstikket, og der er det TDC/YouSee, der ejer hele kobbernettet i Danmark. Det vil sige, alle øvrige internetudbydere blot lejer sig ind. Derfor er det ikke helt så vigtigt, hvilken udbyder du vælger, når det kommer til internet via telefonstikket, da det i bund og grund er de samme kabler din forbindelse går igennem.

Listen med de mest udbredte internetteknologier i Danmark:

  • Telefonstik (DSL) (Op til 100 Mbit/s)
  • Antennestik (COAX) (Op til 500 Mbit/s)
  • Fibernet (Op til 1.000 Mbit/s+)
  • Mobilt internet (Op til 71 Mbit/s, men 5G hastigheder kommer snart)
  • Satellit internet (Typisk 20 Mbit/s uanset adresse).
 

Der, hvor du skal holde øje, er med den månedlige pris på internettet, samt hvilke ekstraydelser der medfølger. Ekstraydelser, som nogle udbydere har, kommer bl.a. via en gratis Wi-Fi router, diverse streamingtjenester såsom Viaplay, Dplay, Spotify eller nogle andre services, man som regel bruger eller måske har i forvejen. Disse vil så vidt muligt være angivet på den enkelte forbindelse på Internetpriser.dk, når du sammenligner priser på tværs af leverandører og internetforbindelsestype.

Derudover er der naturligvis også internetudbyderens kundeservice, man skal tage højde for, hvis det er noget, man føler behov for. De fleste gør det godt, men man kan altid tjekke oversigten over internetudbydere, hvor vi har lagt Trustpilots score ind på hver udbyder helt automatisk, så man får en fornemmelse af, hvad kunderne oplever.

Inden du vælger en internetudbyder

Der er tre elementer, du skal have styr på, inden du vælger en internetudbyder – og det er uanset, om du ønsker at få bredbånd, mobilt bredbånd eller fibernet. De lyder bl.a. på:

1. Undersøg hvad du har af internet i dag og hos hvilken internetudbyder. Det gør du ved at undersøge din faktura på din betalingsserviceoversigt eller på din fysiske regning. Her kan du også finde ud af, hvilken forbindelse og hastighed du har, hvis du er i tvivl. Alternativt kan du ringe til dit internetselskab og spørge dig frem. Det næste skridt er så at undersøge, om du rent faktisk får det, du har betalt for. Det gør du ved at teste din hastighed.

2. Test din internethastighed. Et er, hvad du betaler for af hastighed, og noget andet er, hvad du reelt får. Du kan teste din internethastighed ved brug af vores fastspeed hastighedstest, hvor du udover hastighed også vil få et indblik i kvaliteten af dit internet. 

3. Sammenlign de forskellige internetpriser. Når du har styr på punkt 1 og 2, er det blot at gå i gang med vores internetsøgefunktion her på Internetpriser.dk. Selvom det kan virke uoverskueligt, så er det faktisk supersimpelt at få styr på de mange begreber, du ser her på siden.

I videoen nedenfor kan du kan se, hvad de forskellige resultater på internetpriser betyder her på vores site: