Find dit internet behov med 3 simple valg

Internetpriser.dk guider dig hurtigt hen til den rette internetforbindelse og viser samtidig den billigste øverst!

1 Vælg den profil der matcher bedst

Single

Min. anbefalet:

10 Mbit/s download
1 Mbit/s upload

Studerende

Min. anbefalet:

5 Mbit/s download
1 Mbit/s upload

Gamer

Min. anbefalet:

15 Mbit/s download
1 Mbit/s upload

Pendler

Min. anbefalet:

10 Mbit/s download
3 GB data

Familie

Min. anbefalet:

15 Mbit/s download
2 Mbit/s upload

Ældre

Min. anbefalet:

0.2 Mbit/s download
0.2 Mbit/s upload

2

 • Telefonstik
  Er det sådan et?
 • Kabel TV
  Eller det her?
 • Fibernet
  Eller et af dem med lys I?
 • USB modem
  Dongle til siden på den bærbare?
 • SIM kort
  Indbygget i din enhed?
 • Tablet
  Bare et SIM kort til din tablet?

3 Find den billigste forbindelse og bestil hos internetudbyderen

No connections loaded

 

Find dit behov – skridt for skridt

Har dit nuværende internet den rigtige hastighed? Og i så fald, betaler du den rigtige pris for det? Gør det til en vane at give dit internet et eftersyn i ny og næ, for der kan være mange penge at spare på få minutters arbejde.

Hvis det er noget tid siden du sidst har skiftet internetudbyder, kan der være sket meget, her skal du gøre det klart hvad der betyder mest for dig. Er det vigtigste at internettet er billigt? Eller hastigheden er høj? Eller skal der også følge ekstra tjenester med fx musiktjenester, antivirus og trådløs router?

Hvilken type internet?

Kig på din hverdag, hvad foretager du dig når du er på internettet? Er det kun i hjemmet? Eller pendler du også? Er der også et sommerhus der besøges? Her skal man se på hvilke stik der findes i hjemmet: via telefonstik, kabel tv, fibernet eller mobilt bredbånd.

Man skal være opmærksom på at mobilt bredbånd oftest er langsommere og kan svinge i hastighed, samt der oftest er en meget lav forbrugsgrænse på hvor meget data du kan hente. Man kan sagtens få en kombination mellem almindeligt bredbånd og mobilt bredbånd hvis behovet er der. Typisk har man sin telefon/tablet/bærbar med som pendler og bruger tiden online her og når man kommer hjem ser man streamings tv over nettet i HD som kræver hastighed og meget data.

Hvilken hastighed har du behov for?

Hastigheden har indflydelse på, hvor hurtigt du kan hente filer til din computer/enhed fra nettet, samt hvor hurtigt du kan sende filer den anden vej. Derudover har det også noget at sige hvis du eller dine børn spiller online computerspil, hvor hastigheden gerne må være god for ikke at opleve ”lag” i form af et hakkende spil – det giver ulemper i forhold til ens modstandere der får en fordel. Internethastigheden er ofte angivet i Mbit/s både i download og upload (Modtag og sendehastighed).

Bredbånd via telefonstik og kabel tv, der er download hastigheden altid højere end upload hastigheden. På fibernettet er disse hastigheder typisk ens i download og upload.

Brug søgefunktionen ovenover til at finde den passende hastighed til netop dig.
En god metode er at se på din nuværende forbindelse – dækker den behovet for hastighed? I så fald så gå efter en magen til og find noget billigere, du kan med fordel teste din nuværende hastighed her:

Hvor stort et dataforbrug har du brug for?

De fleste internetudbydere har en ”fair-use” grænse på deres forbindelser – det sker fordi det ikke er uden omkostninger for dem at sende og modtage data bla. til udlandet, samt det sløver nettet hvis alle bruger løs af dataen hele tiden. Derfor kan du opleve nogle regler (de bliver dog sjældent håndhævet) men især på mobilt bredbånd skal man tjekke hvor loftet er i enten MB eller GB data, for her kan man enten risikere at internetudbyderen i tilfælde af at fair use grænsen overskrides nedsætter hastigheden på dit internet til et minimum eller du bliver afregnet pr. MB for det yderligere forbrug over grænsen.

Hvilke ekstra tjenester har du behov for?

Ønsker du nogle specielle tjenester sammen med dit internetabonnement fx musiktjeneste, tv pakke, streamingstjeneste, gratis support eller en sikkerhedspakke med firewall og antivirus, kan du med fordel undersøge hvilke ting du har nu og ikke kan undvære. Tit er det overflødige ting du måske betaler for med dit nuværende abonnement – så få dette klarlagt.
Tit hænger pris sammen med indhold – dog kan nogle internetudbydere have nogle rigtigt gode tilbud som inkludere musiktjenester og streamings tv pakker i 6-12 mdr. inkl. i prisen.

Ønsker du internet og telefoni samlet hos et selskab?

De fleste selskaber tilbyder løsninger hvor fastnettelefoni er inkluderet med deres internetabonnement. Derudover er der også nogle gode tilbud at finde hvis man samtidig skifter sine mobilabonnementer med over – så undersøg nøje om det er et behov du har.

Har du behov for trådløst internet i hjemmet?

Hvordan er dit hjem indrettet? Har du noget trådløst udstyr du bevæger dig rundt med derhjemme, fx smartphones, tablets mv. så kan du med fordel vælge en forbindelse hvor der medfølger trådløs router for at få enhederne koblet på via din bredbåndforbindelse i hjemmet, da det oftest er hurtigere end enhdernes eventuelle mobile bredbånd, samt det sparer på datagrænserne på disse enheder.

Få besked når du kan spare penge

Tilmeld dig vores prisagent i dag på under 2 minutter og få automatisk besked fremover

Opret prisagent